Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vrankovićev double - double za slavlje Splita nad Cibonom...

Vrankovićev double - double za slavlje Splita nad Cibonom...
1

Pred oko 1.500 gledatelja košarkaši Splita večeras su na svojim Gripama svladali Cibonu te su potvrdili kako s pravom imaju visoke ambicije u kup natjecanju i u doigravanju za prvaka Hrvatske.

VIDEO

U okviru 15. kola hrvatskog košarkaškog prvenstva Split je večeras na Gripama svladao Cibonu 82:74 te tako potvrdio da njegove ambicije u kupu i prvenstvu sežu i dalje od polufinala. Dvoboj dvije momčadi izmučene ozljedama, brojnim putovanjima i ritmom od dva susreta tjedno, bolje su se snašli domaćini, koji su agresivnijom igrom i dobrom obranom tijekom zadnje četvrtine došli do osjetnije prednosti koju su zadržali do kraja.

Tijekom cijelog susreta momčad trenera Ivana Velića mučila se s organizacijom igre i šutom, a 3 ubačene trice iz 31 pokušaja najbolje svjedoče koliko su gosti bili nemoćni.

- Nismo dobro igrali večeras, tome je doprinijela agresivna igra Splita, promašivali smo otvorene šuteve, to nas je uvelo u nervozu i lošu obranu... - kazao je trener Cibone, koja je večeras zaradila čak četiri tehničke pogreške zbog prigovora sudačkoj trojci.

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi, mi se okrećemo sljedećim utakmicama, nadam se samo da ćemo ''preživjeti'' i večeras su nam se ozlijedila dvojica igrača. Split je s nova tri igrača i trenerom nova momčad i mogu se ''pokokati'' i sa Zadrom i sa nama – zaključio je Velić.

Trener Splita Ivica Skelin ima puno više razloga za dobro raspoloženje, ali i optimizam uoči nastavka sezone.
- Večeras nemam primjedbi, momci su odigrali dobru utakmicu i nadam se da će im ovo biti poticaj da nastave ovako i dalje.

Navijače Splita posebno raduje učinak Antonija Vrankovića, koji je za 27 minuta na parketu upisao double - double, 20 koševa i 12 skokova, no više od statistike raduje ih njegov obrambeni učinak.

- Njegova igra je iznenađenje i za mene i za navijače zbog toga što mi nismo ni znali što od njega možemo očekivati. Bio je na prestižnom sveučilištu, no tamo nije igrao, nama je došao nakon što je počeo sezonu u trećoj španjolskoj ligi, što nije pravo mjerilo... Nadam se da će ovako nastaviti i da će imati podršku publike – kazao je Skelin.

Atmosfera na Gripama bila je dostojna velikog derbija, preko 1.500 gledatelja dobrodošla su promjena za sve, pa i za gostujućeg trenera.
- Sjajno je igrati u ovakvoj atmosferi, ovo je veliki dobitak za cijelu hrvatsku košarku – kazao je Velić.

Kod Splita uz Vrankovića vrijedi istaći i učinak američkog razigravača Jamesa Washingtona, koji je za 35 minuta zabio 12 koševa uz 10 asistencija, te efikasnog Tomislava Gabrića koji je zabio 21 koš, a kod gostuju bolji od ostalih bili su organizator igre Matic Rebec s 16 koševa i Mate Vucić s 14 koševa i 9 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka