Obavijesti

Sport

Komentari 0

Vratila se Petika, sestre Kalaus prvi put jedna protiv druge...

Vratila se Petika, sestre Kalaus prvi put jedna protiv druge...
6

Svaki sportaš se priprema za ovakve utakmice i stoga nemam neku tremu. Možda kad izađem na parket se budem drugačije osjećala, rekla je Tena Petika

VIDEO

Kad igraju rukometašice Lokomotive i Podravka Vegete, sve je otvoreno, bez obzira na to što "kokice" imaju dulju klupu, ali je zato na klupi "lokosica" Nenad Šoštarić, zasigurno najveći rukometni mag u nas. Lani su se susreli tri puta. U dva prvenstvena okršaja Podravka je bila bolja, ali je zato Lokomotiva odnijela Kup.

Pokretanje videa...

Rukometašice part two 02:28

I danas od 18 sati u koprivničkoj dvorani se može očekivati uzbudljiv susret, baš kao što je bio i onaj u istoj dvorani kad su domaće slavile s četiri gola prednosti, ali su, ruku na srce, gošće bile bolje. Ta utakmica podsjeća i na jedan tužan kraj velikog Zlatka Saračevića, kojem je upravo zbog težine te utakmice otkazalo srce i nakon pobjede je preminuo.

Croatia vs Norway

Današnji susret nudi neke nove detalje i aktere u izmijenjenim ulogama. Po prvi put u karijeri jednojajčane blizanke Kalaus će se naći na suprotnim stranama. Ljevakinja Dora ostala je u dresu Šoštarićeve ekipe, a Larissa, koja je po mnogima bila najbolja igračica prošle sezone u Hrvatskoj, prešla je u redove Podravke.

Podravci bi rekli da se izgubljeno dijete vraća majci. Naime, obje sestre su započele svoj rukometni put u Koprivnici. Da bi nakon Koke iz Varaždina otišle u Lokomotivu, gdje su postale nezamjenjive reprezentativke i klasne igračice. Larissa je otišla korak dalje i obukla dres Podravke, gdje je odmah postala i kapetan ekipe. Dovoljno govori o kakvoj se osobi radi.

Uvjereni smo da će i za blizanke Kalaus ova utakmica biti pod najvećim stresom, jer takvi susreti su puni emocija kojima je ponekad teško vladati.

Puna emocija će zasigurno imati i Tena Petika. Dijete Podravke, koja je u svom rodnom gradu prošla sve selekcije i školu rukometa. Zadnji put je obukla dres Podravke Vegete u siječnju 2019. godine. Vidjevši da za nju u rodnom gradu nema "jestive juhe" otišla je u Mađarsku gdje je nakon dvije godine prešla kod Šoštarića.

- Svaki sportaš se priprema za ovakve utakmice i stoga nemam neku tremu. Možda kad izađem na parket se budem drugačije osjećala. Mi u ovom susretu nemamo što izgubiti i igramo na pobjedu. Tko pokaže više, a i sreća bude na njegovoj strani, izaći će kao pobjednik iz ovoga susreta - kazala nam je Tena, koja s 21 godinom ima već puno iskustva.

Nova "šefica Podravkinog ansambla" Larissa Kalaus je za klupske stranice ovako najavila utakmicu:

- Vjerujem da nas u subotu očekuje još jedna dobra utakmica protiv Lokomotive. Unatoč njihovom obnovljenom sastavu vjerujem da će trener Nenad Šoštarić izvući maksimum iz njih. U našoj ekipi vlada dobra atmosfera i smatram da smo u dobrom natjecateljskom ritmu te očekujem da ćemo dati sve od sebe u toj utakmici u subotu i boriti se protiv Lokomotive kao i uvijek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu