Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vratio ga natrag iz svlačionice: Isključio istog igrača dva puta!

Vratio ga natrag iz svlačionice: Isključio istog igrača dva puta!
1

Sudac Lasyk je na utakmici poljske Ekstraklase igraču dao drugi žuti pa crveni, a nakon konzultacije s VAR-om pozvao ga natrag iz svlačionice da mu da izravni crveni i isključi ga dva puta u pet minuta

VIDEO

Za početak, citat Josipa Broza: "Ne treba se baš uvijek držati zakona k'o pijan plota". Poljski nogometni sudac Piotr Lasyk plota se drži svim svojim sudačkim snagama. A i onog vica: 'Fata je Fata, al' dvaput je dvaput'.

Lasyk je u Varšavi je sudio utakmicu Ekstraklase (poljske Prve lige), Legia-Cracovia. Dodijelio deset žutih kartona (među ostalima i bivšem Rijekinom braniču, Crnogorcu Vešoviću), a domaćeg je stopera, Francuza Williama Remyja isključio - dvaput.

Igrala se 74' minuta, Legia je bila favorit, ali je gubila 0:2 i Remy je izgubio živce pa udario Cracovijinog Španjolca Javija Hernandeza koji im je uvalio dva gola. Lasyk je trenutačno i neodgodivo Remyju pokazao drugi žuti pa crveni karton. Isključenje, jasno k'o dan.

Onda se malo zamislio sam sa sobom i odlučio konzultirati VAR. Kad je pregledao snimku počeo je tražiti Remyja, ali... Kad isključiš igrača taj ode u svlačionicu. Jer je isključen. Lasyk je zapovjedio: "Vratite Remyja na travnjak".

Domaća momčad i publika ponadali su se korekciji odluke, do kraja je bilo više od 15 minuta, 0:2 se možda još (pre)stići. Remy je sav sretan doskakutao nazad na teren, stao pred Lasyka pa: na ona dva žuta i crveni dobio još jedan crveni!

Sudac je odlučio poništiti svoju odluku tj. drugi žuti zamijeniti direktnim crvenim. I formalno je bio 100% u pravu, a faktično je izazvao šok pa smijeh komentatora i strahovito ljutnju domaćina. A čisto legalistički Lasyk je napravio sve kako treba jer nije ista kazna za drugi žuti i izravni crveni zbog grubosti.

Francuz Remy je tako dobio dva žuta i crveni, ali nije rekorder. Po tom pitanju rekorder je Hrvat, Josip Joe Šimunić, nekadašnji sjajni stoper Hrvatske i Dinama.

Youtube

Joe je 2006. na SP protiv 'svoje' Australije dobio tri žuta kartona i crveni jer ga je Englez Graham Poll zaboravio isključiti kad mu je tijekom utakmice pokazao dva žuta. Nakon što mu je skrenuta pažnja na pogrešku Poll je po isteku 90. minute Šimuniću pokazao sve kartone koje je imao u džepu.

Ali William Remy je ipak prvi kojeg je - isključilo dvaput, u pet minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja