Obavijesti

Sport

Komentari 98

Austrija pobijedila Ukrajinu u Bukureštu i pomogla Hrvatima

Austrija pobijedila Ukrajinu u Bukureštu i pomogla Hrvatima

Austrijska reprezentacija pobijedila je Ukrajinu golom Baumgartnera te je pomogla Hrvatskoj kojoj ne bi odgovaralo da su ove dvije reprezentacije odigrale remi. Nizozemska je Sjevernu Makedoniju pobijedila 3-0

Reprezentacija Austrije je u direktnom sudaru za drugo mjesto pobijedila Ukrajinu sa 1-0 i po prvi put prošla skupinu na europskim prvenstvima, dok je Nizozemska svladala Sjevernu Makedoniju s 3-0. 

POGLEDAJTE VIDEO: Perišićev gol Češkoj

Pokretanje videa...

Perišićev gol Češkoj VIDEO

Austrija nam je učinila veliku uslugu. Pobjedom nad Ukrajinom praktički su nam omogućili da bilo kojom pobjedom nad Škotima naša reprezentacija prolazi u sljedeću fazu natjecanja kao jedna od četiri trećeplasirane momčadi. U slučaju pobjede, imali bi četiri boda te bi sigurno bili ispred Ukrajine koja ima tri, ali bi bili izjednačeni sa Švicarskom koja ima četiri boda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemska je s tri pobjede i devet bodova osvojila prvo mjesto u skupini i u osmini finala igrat će protiv trećeplasirane ekipe iz skupina D/E/F, dok će Austrija u osmini finala igrati protiv Italije.

Gol odluke za Austrijance zabio je Christoph Baumgartner u 21. minuti.

Euro 2020 - Group C - Ukraine v Austria

Ukrajinci su treći s tri boda i morat će čekati rasplet u ostalim skupinama.

Uoči utakmice obje momčadi su imale po tri boda, no Ukrajina je bila ispred Austrije zbog većeg broja postignutih golova. Podjelom bodova Ukrajina bi osvojila drugo mjesto u skupini, dok bi Austrijanci bili treći sa četiri boda što bi trebalo biti dovoljno za ulazak u osminu finala.

Međutim, Austrija je hrabro otvorila utakmicu pokazavši kako želi pobjedu. Od prve minute momčad izbornika Franca Fode je nametnula ritam i zasluženo je povela u 21. minuti.

Dalić: Plaše nas već mjesec dana, ne smijete ovo ni ono. A nije fer da nas se gađa blatom!
Dalić: Plaše nas već mjesec dana, ne smijete ovo ni ono. A nije fer da nas se gađa blatom!

Alaba je ubacio iz kornera, a Baumgartner je spretno nogom zabio za vodstvo.

Novu veliku priliku Austrijanci su imali u 42. minuti, Schopf je uposlio Arnautovića koji je izašao sam ispred vratara, no pucao je pored gola. Arnautović, koji je odradio jednu utakmicu suspenzije zbog verbalnog napada na makedonskog igrača u susretu 1. kola, imao je priliku u posljednjim trenucima prvog dijela, no ponovo je loše pucao.

Ukrajina je u prvom poluvremenu bila nevidljiva, međutim, niti nastavak nije donio promjenu u igri odabranika Andrija Ševčenka.

Prvu veliku priliku Ukrajina je imala u 62. minuti kada je Cigankov ubacio iz slobodnog udarca, a Lainer glavom umalo svladao vlastitog vratara, no Bachmann je bio spreman.

U 87. minuti pucao je do tada nevidljivi Jaremčuk, ali je njegov udarac završio pored gola. Bilo je to sve od Ukrajine kojoj je trebao bod za potvrdu drugog mjesta, a sada je upitno hoće li tri boda biti dovoljna za prolaz.

Euro 2020 - Group C - Ukraine v Austria

U drugom susretu iz ove skupine, nogometna reprezentacija Nizozemske okončala je nastup u skupini C Eura pobjedom protiv Sjeverne Makedonije s 3-0 upisavši i treću pobjedu.

Nakon što su u prvom susretu pobijedili Ukrajinu sa 3-2, a potom Austriju sa 2-0, u susretu zadnjeg kola Nizozemci su porazili Sjevernu Makedoniju sa 3-0. Golove za "Oranje" zabili su Memphis Depay (24) i Georginio Wijnaldum (51, 58).

Korona u škotskim redovima: Najbolji igrač utakmice protiv Engleske propušta 'vatrene'!
Korona u škotskim redovima: Najbolji igrač utakmice protiv Engleske propušta 'vatrene'!

Za Sjevernu Makedoniju je do 78. minute igrao Dinamov kapetan Arijan Ademi, dok je njegov klupski suigrač Stefan Ristovski igrao cijeli susret. Branič Rijeke Darko Velkovski također je odradio je cijeli susret. Dodajmo kako je ovo bila posljednja utakmica za reprezentaciju makedonskog kapetana Gorana Pandeva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. KOLO EUROPSKO PRVENSTVO 18:00 , ARENA NATIONALA
Ukrajina
0 : 1
Austrija
21' Baumgartner
Sortiranje događaja
90'+3

Kraj utakmice! Austrija je pobijedila Ukrajinu 1-0. 

90'

Iz igre izlazi Arnautović, a ulazi Kalajdzic. 

Četvrti sudac pokazao je još tri minute sudačke nadoknade. 

87'

Odlična prilika za Ukrajinu. Jamerčuk je pucao s desnog boka, ali lopta odlazi pored gola. Bilo je to jako blizu!

84'

Iz igre je izašao Mikolenko, a ušao je Besiedin. 

 

80'

Schlager je u duelu dobio po nogama te je nakratko ostao ležati na travnjaku. Igra se nastavila, a lopta je kod Ukrajinaca. 

Komentari 98