Obavijesti

Sport

Komentari 92

Vrsaljko: Sterlinga nisam vidio, bio je spretniji za centimetar; Vatreni: Idemo mi proći grupu!

Vrsaljko: Sterlinga nisam vidio, bio je spretniji za centimetar; Vatreni: Idemo mi proći grupu!

Vidio sam kad je dubinska lopta došla, probao sam uklizati u zadnji sekund da spasim, ali u tom sendviču uopće ne znam kako je uspio doći do lopte prije mene. Za centimetar je bio spretniji, kaže Vrsaljko

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom je otvorila Euro 2020. Bolja je na Wembleyju bila Engleska 1-0, a Vatreni su prvi put izgubili na otvaranju Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači uoči Engleske

Pokretanje videa...

Navijači uoči Engleske 00:44

Nema tu puno mudrosti, u pomalo inertnoj, taktički iznimno potkovanoj utakmici, Englezi su danas bili bolji baš za taj gol. A toga su svjesni i naši igrači.

- Treba čestitati Engleskoj bili su danas bolji. Dali smo sve od sebe, borili smo se i nećemo se predati. Naš prvi cilj je proći grupu i dat ćemo sve od sebe da to napravimo - rekao je Domagoj Vida za HRT nakon utakmice pa dodao:

- Radili smo na tome da ne izlazimo puno i prvi put kad smo se otvorili utrčali su dobro i kontrirali nas.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

Danas je na Wembleyju na velikom natjecanju debitirao Joško Gvardiol, odigravši vrlo dobru utakmicu na lijevom beku. Gvardiol je najmlađi hrvatski reprezentativac na velikom natjecanju ikada.

- Znali smo kakva nas utakmica čeka, znali smo da su Englezi jedni od favorita na ovom prvenstvu. Mislim da nismo dali svoj maksimum i da možemo puno bolje. Okrećemo se novoj utakmici maksimalno pozitivni i mislim da će to biti sve OK - rekao je Gvardiol pa dodao:

- Plan je bio u prvih 15, 20 minuta ne srljati, da jednostavno igramo. Pretpostavili smo da će kasnije pasti u snazi, preuzeli smo posjed i to smo iskoristili. Ali nismo iskoristili par šansi i idemo dalje.

- Ne bih rekao da smo nedorečeni. Na treningu smo maksimalno fokusirani i realizacije su čisto OK. Čekamo pravi trenutak da krenemo s golovima i to je to.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

Donedavni igrač Dinama rođen je 23. siječnja 2002. godine, ima 19 godina i skoro pet mjeseci. U ovoj utakmici izbornik Dalić mu je odlučio dati priliku na poziciji lijevoga beka umjesto dosad standardnog Borne Barišića.

Mateo Kovačić je dosad držao ovaj rekord, a Alen Halilović je još uvijek najmlađi debitant u povijesti Hrvatske, zaigrao je već sa 16 godina i 11 mjeseci.

- Osjećaj je sjajan, nažalost prva utakmica na ovako velikom prvenstvu i prvi poraz... Mislim da će biti bolje i zahvalan sam suigračima da se osjećam što laganije u ovom susretu - rekao je Gvardiol.

Na desnom beku bio je Šime Vrsaljko. Naša obrana reagirala je nespretno prilikom jedinog gola na utakmici, onog Raheema Sterlinga.

Euro 2020 - Group D - England v Croatia

- Znali smo da će biti teška utakmica, da će oni na otvaranju napraviti pritisak i imati svoje šanse kao što su i imali. Gledajući cjelokupnu utakmicu imali smo boljih i loših trenutaka, kao i oni. Ali mislim da u sljedećim utakmicama moramo i hoćemo biti bolji. Ne želim reći da smo bili loši ili katastrofa, moramo u kontinuitetu biti bolji. Imamo jedan cilj, a to je proći grupu i mislim da ćemo to i uspjeti. Bilo je i dobrih svari. Analizirat ćemo utakmicu i vidjeti gdje smo bili dobri, a što možemo popraviti - rekao je Vrsaljko pa opisao što se dogodilo kod gola:

- U tom trenutku nisam ga ni vidio. Vidio sam kad je dubinska lopta došla, probao sam uklizati u zadnji sekund da spasim, ali u tom sendviču uopće ne znam kako je uspio doći do lopte prije mene. Za centimetar je bio spretniji. To je nogomet. Iskoristili su svoje prilike, a na nama je da bolje šutiramo, da bolje iskoristimo svoje prilike. Ne možemo reći da smo zadovoljni, ali imamo turnir ispred sebe i na nama je da prođemo grupu.

Priliku u drugom poluvremenu dobio je i Josip Brekalo.

- Šteta da smo izgubili, mislim da je to više-manje bila utakmica kakvu smo i očekivali, da ćemo se mi pokušati braniti, a oni da će od početka stisnuti. Tako se i desilo, prvih 20 minuta su nas pritisli, obranili smo se, očekivali smo potom i našu fazu bolje igre, ali nismo uspjeli kreirati šanse i ugorziti ih. Na žalost izgubili smo, ali s obzirom na protivnika i domaći teren prikazali smo solidnu igru. Ima puno stvari koje treba popraviti, ali vjerujem da možemo biti optimistični uoči sljedeće dvije utakmice. Protiv Čeha nema prostora za kalkulacije, to smo znali i prije ove utakmice. Idemo u njih kao favoriti, možda će biti i drugačija postavka igre, možda ćemo zaigrati ofenzivnije i, nadam se, pobijediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja