Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vujović: Kiel? Velika momčad, ali teško da ćemo to izgubiti

Vujović: Kiel? Velika momčad, ali teško da ćemo to izgubiti
5

Znate li zašto? Zato što će Luka i suigrači ostaviti srce na terenu i zato što će imati podršku pune Arene, kaže Veselin Vujović koji beskrajno vjeruje svojoj momčadi

VIDEO

Rukometaši Zagreba ponovno Ligu prvaka otvaraju u svojoj Areni protiv moćnog Kiela (četvrtak, 19.00). Prošle sezone pobijedili su 'zebre' i iznenadili cijelu rukometnu Europu. Ove godine pobjeda ne bi bilia iznenađenje, a kada na klupi imate takvog stručnjaka poput Veselina Vujovića punog vjere u mogućnosti svoje momčadi, i igrači se pretvore u 'zvijeri'.

- Možemo li izgubiti od Kiela? Dakako da možemo, oni su i dalje jedna velika i ozbiljna momčad, ali ja sam mišljenja kako ćemo teško to izgubiti . Znate li zašto? Zato što će Luka i suigrači ostaviti srce na terenu i zato što će imati podršku pune Arene. Ukoliko se tako dogodi, vjerujem da ćemo na kraju mi slaviti - najavio je novi veliki skalp Veselin Vujović .

A prozvani Luka (Stepančić, op.a.) najavio je da će ovu momčad i dalje krasiti stil kojim su zadivili publiku prošle sezone.

- U ime svih suigrača i svoje osobno mogu obećati da će nas i dalje krasiti borbenost koja nas je krasila i lani i koja je po meni bila najveći razlog svih onih uspjeha i velikih rezultata koje smo postigli. Osim te lakše ozljede Šebetića svi smo drugi zdravi, spremni i jedva čekamo da utakmice počne - kaže najbolji rukometaš Zagreba.

Svjestan je i on da Kiel nije momčad pred kojom mladi i borbeni Zagreb mora 'skinuti gaće'.

- Kiel sigurno nije na razini od prije nekoliko godina, ali i dalje su oni jedna fantastična momčad koja unatoč svim problemima suvereno vlada najjačom ligom svijeta i redoviti je sudionik završnog turnira Lige prvaka. Bit će jako teško, ali ja vjerujem da ih možemo kao i lani pobijediti - uvjeren je Stepančić .

Kiel na početku sezone doista ne igra dobro, a jedini koji je u ovom trenutku u zavidnoj formi je Domagoj Duvnjak . Najbolji hrvatski rukometaš pola je momčadi i ako se njega zaustavi, Zagreb će napraviti velik korak prema pobjedi. Pogotovo ako se zna da su momčad napustili Jicha i Palmarsson te da Landin ne brani nikako.

Pokretanje videa...

Marko Prpić/Pixsell 02:44

- Dočekujemo ih uz dosta dobru atmosferu. Prve dvije utakmice u SEHA ligi podigle su nam samopouzdanje i premda smo se malo mučili s Nexeom, protiv favoriziranog Meškova pokazali smo da ćemo i ove sezone biti jako tvrd orah. Protiv Bjelorusa smo potvrdili dobru formu, a mišljenja sam kako je cjelokupna javnost nakon dugo, dugo vremena uvjerena u naše mogućnosti i da se svi pomalo nadaju kako bi veliki Kiel još jednom mogao pasti u Areni. Stručni stožer i igrači oduvijek su vjerovali u vlastite mogućnosti, ali čini mi se da se opća klima promijenila i da se Kiel dočekuje s vjerovanjem većine kako ih možemo i trebamo pobijediti. Godinama unazad to je bilo nezamislivo - kaže Vujović čija momčad se iz Bjelorusije vratila s velikim problemima.

Nakon utakmice četiri igrača završila su u bolnici zbog želučanih problema. No oporavili su se i na Kiel se ide u punom sastavu.

- Četvorka koja je u Bjelorusiji završila na infuziji još se ne osjeća najbolje, a distorziju skočnog zgloba ima i Luka Šebetić. On nije trenirao nekoliko dana i tek bi danas trebao početi s treninzima, a u slučaju da on ne bi mogao zbog te lakše ozljede nastupiti protiv Kiela, onda bi mi takva situacija dosta poremetila planove. U svakom slučaju spremni smo, jedva čekamo da krene utakmica, veselimo se punoj Areni i svi zajedno očekujemo i priželjkujemo jedan dobar rezultat koji bi nam bio sjajan ulazak u sezonu što se Lige prvaka tiče - zaključio je nasmijani Vujović.

Prošle godine u Areni je bilo 27-25. Bila je to utakmica koja je najavila velike mogućnosti Zagreba. Sve su potvrdili pobjedom protiv PSG-a i sjajnim igrama u nastavku sezone. Ove godine više nisu nepoznanica i najteže će im biti ponoviti rezultate kojima su vratili rukometnu publiku u dvoranu. No kada na klupi imate majstora poput Vujovića, a na terenu Stepančića, Horvata, Ivića, Obranovića... sve je moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve