Obavijesti

Sport

Komentari 29

Vujovićeva povijest obračuna s EHF-om: Pogledajte tučnjavu...

Vujovićeva povijest obračuna s EHF-om: Pogledajte tučnjavu...
1

Veselin Vujović kao trener Ciudad Reala sudjelovao je u općoj tučnjavi na parketu za što je suspendiran na dvije godine. Jednom je platio 9500, a drugi put 4000 eura kazne

VIDEO

Nevolje Veselina Vujovića s EHF-om nisu od jučer, traju već 15 godina. Naime, krovna federacija europskog rukometa opalila je Vujoviću dvogodišnju suspenziju još 2002. godine nakon utakmice Ciudad Reala, čiji je tad bio trener, i Flensburga u finalu Kupa kupova.

Pred kraj utakmice koju je uvjerljivo dobio Ciudad Real (31-22), a koju je sudio hrvatski dvojac Anto Josić i Siniša Rudić, izbila je opća tučnjava u dvorani, u kojoj je glavnu riječ vodio Vujović. Na YouTubeu postoji snimka koja ga prikazuje kako iz obračuna, prave tučnjave Španjolaca i Nijemaca izlazi poderane majice prije nego što je bio isključen.

Tom dvogodišnjom suspenzijom zapravo je uništena Vujovićeva karijera u Španjolskoj, morao je napustiti Ciudad Real i platiti 9500 eura kazne.

S dvije utakmice kazne i 4000 eura EHF ga je opalio zbog obračuna sa sucima dok je bio trener Vardara, igrali su Kup EHF-a protiv Magdeburga.

Vujović je u Areni na utakmici protiv Njemačke bio prilično miran dok je Slovenija držala utakmicu pod kontrolom, tamo negdje pri rezultatu 19-16, sredinom drugog poluvremena. Tu su litavski suci pogriješili, svirali su isključenje Vidu Kavtičniku zbog faula koji uopće nije postojao, potom opalili i dodatne dvije minute Slovencima zbog prigovora s klupe te su se, umjesto plus tri i posjed lopte za Sloveniju, Nijemci vratili na 19-19. Slovenci su protestirali i u samom finišu, kad su krenuli u napad, netko je s njemačke klupe bacio ručnik u teren. Umjesto dvije minute kazne za njemačku klupu, litavski sudac je izvadio - žuti karton.

Suci, a što ćemo s ovim? Ako je Nijemac u krugu, nije penal
Suci, a što ćemo s ovim? Ako je Nijemac u krugu, nije penal

Dosuđen je penal za Njemačku i crveni karton Blagotinšeku jer je sprečavao Nijemce da opale s centra u zadnjoj sekundi pri vodstvu Slovenije 25-24, a to je samo kulminacija svega što se događalo u Areni.

Bivši hrvatski sudac, Anto Josić, na Instagram je stavio “screen shot” Blagotinšeka kako stoji u crvenom krugu na sredini tvrdeći da je odluka sudaca bila apsolutno ispravna. No bacanje ručnika bez sankcija, fantomski “prekršaj” na Gensheimeru koji je preokrenuo utakmicu, kao ni prekršaje “za zatvor” na Mihi Zarabecu, koji nisu bili kažnjeni isključenjima, nije spomenuo.

Činjenica jest da su Slovenci, pogotovo Vujović, pretjerali s reakcijama jer je nepristojno, nekulturno i u krajnoj liniji nesportski šefove EHF-a nazivati debilima. Kao što je i najava povlačenja s Eura zbog dvije loše odsuđene utakmice totalno promašena. No pokušajte samo zamisliti kakve bi reakcije bile u Hrvatskoj da se ovako sudi “kaubojima”?! Sjetite se finala Svjetskog prvenstva 2009. protiv Francuske te načina na koji su Balić i društvo ostali bez zlatne medalje, također u Zagrebu. Neki EHF-ovi suci zbilja su već zreli da ih se odmah pošalje doma na hlađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke