Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vuković: Neće biti igra mačke i miša; Katalinić: Neću se braniti

Vuković: Neće biti igra mačke i miša; Katalinić: Neću se braniti
1

Ja se sigurno neću braniti na Poljudu. Mi idemo pošteno odigrati, ako izgubimo čestitat ćemo kao i uvijek, kaže Katalinić, trener Splita uoči utakmice s Hajdukom

VIDEO

Na krilima dvije pobjede na startu proljeća, Split ide u goste na susjedni Poljud, gdje ga očekuje 'stariji brat' Hajduk. 

- U prošla dva kola pokazali smo da se dižemo iz utakmice u utakmicu.  Idemo rasterećeni odigrati najbolje što možemo, pritisak je na Hajduku, pogotovo ako Cibalija pobijedi Dinamo – kaže trener crvenih Ivan Katalinić, svjestan kako ni njegovoj momčadi neće biti lako, jer će neki igrači po prvi put istrčati na Poljud, pred velikim brojem navijača. 

- Moja je želja da to bude fer i korektna utakmica na tribinama i na terenu, da pokažemo javnosti gdje se igra najbolji nogomet. Bez obzira što Hajduk nije prvi, a može biti, te što smo mi treći, ovo će biti pravi derbi i vjerujem da će to biti i pobjeda nogometa. Ako mi budemo na nivou igre kao protiv Belupa, teško da ćemo izgubiti na Poljudu. 

Katalinić vjeruje u dobar rezultat svoje momčadi. 

- Mi smo u boljoj formi od njih i idemo rasterećeni na Poljud. Pritisak je na Hajduku. I to jedan pritisak do 19 sati, a drugi iza 19 sati. Ako Cibalija dobije Dinamo, Hajduk opet ima sve u svojim rukama, bez obzira što su igrali nešto lošije u ova dva kola. Ako dobije Cibalija, bit će sigurno na Poljudu i 5.000 ljudi više, a to nije zanemarivo. Publika zna preokrenuti utakmicu. Ili za domaćina, ako mu dobro krene, ili za nas. Jer zna se publika i okrenuti protiv svoje momčadi. Po meni, tko bolje otvori, dobit će utakmicu. 

Recept je jednostavan, Katalinić ga je već isprobao u više navrata. 

- Ja se sigurno neću braniti na Poljudu. Znam mane Hajduka, dugo sam bio tamo. Ne bih želio samo da se nakon utakmice sve opet svali na mene i Praliju, kao bivše Hajdukovce. Mi idemo pošteno odigrati, ako izgubimo čestitat ćemo kao i uvijek. Ne treba se Hajduk osvrtati na nas, da su pobijedili Intera, bili bi na 3 boda od Dinama, a ne na 5. Bole me neke stvari, mene se, nakon 25 godina provedenih u Hajduku i 21 trofeja optužuje da sam Mamićevac!? Općenito, to potenciranje tko je za Štimca, tko za Markovića...to me ne zanima. Hajduk se bori za prvo mjesto, mi za Europu, gdje ćeš ljepše. Još da i navijači daju svoj doprinos...

Sportski direktor Nenad Pralija također je zaželio da sportsko ozračje na terenu zasjeni probuđene animozitete između najbližih susjeda. 

- Živimo na žalost u takvom podneblju. Dok je Split bio niželigaš nismo nikoga zanimali, sad kad smo tu, ni Kate niti ja više ne valjamo. Poljud je i moja kuća, osjećam se na njemu kao kod svoje kuće, ali mi smo sada dio RNK Split i želimo se na Poljudu predstavti u najboljem svjetlu, i ako možemo pobijediti. 

Kapetan Splita, golman Andrija Vuković i sam je dijete Hajduka. No nikad nije dobio prigodu da stane na vrata prve momčadi Hajduka. Kao i Katalinić i Pralija, i on će imati poseban motiv. 

- Njih dvojica su na Poljudu ostavili duboki trag, za razliku od mene, no sigurno da je ovo i za mene posebna utakmica. No da ne bi bilo neke dileme, naš cilj je pokušati izboriti Europu i samo njega gledamo. Neće biti posebnih priprema iako će na tribinama biti dosta prijatelja i rodbine. Nakon dugo vremena gledat će me i brat Drago, koji dan ranije igra rukometnu utakmicu protiv Španjolske. 

Slučajno ili ne, Andrija je na pressicu došao u majici na kojoj su popularni likovi iz crtanog filma 'Tom i Jerry'. 

- Nije bilo namjerno, nisam ni išao za tim dok me niste pitali. Teško da će to biti igra mačke i miša...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve