Obavijesti

Sport

Komentari 26

Vukušić: I liječnici su ostali u šoku, igrao sam s 'pola' pluća

Vukušić: I liječnici su ostali u šoku, igrao sam s 'pola' pluća
1

Očito mi je u nekom padu ili udarcu stradalo jedno plućno krilo i napunilo se zrakom. Povremeno sam osjećao tegobe, ali u Italiji su mi rekli da se vjerojatno radi o boli u leđima, rekao nam je Ante Vukušić

VIDEO

Zvali su ga 'sinjski dijamant', a sad bi ga komotno mogli zvati 'medicinski fenomen'. Ante Vukušić (26) najmanje tri godine igrao je samo s jednim plućnim krilom.

- Liječnici su mi rekli da je teško živjeti s jednim plućnim krilom, a kamoli se profesionalno baviti sportom. Ni njima nije jasno kako sam igrao. Slične probleme ponekad imaju i piloti koji su često izloženi visokom pritisku - tihim glasom iz moskovske bolnice javio nam se Vukušić, koji nam je otkrio kako je do svega došlo.

- Očito mi je u nekom padu ili udarcu stradalo jedno plućno krilo i napunilo se zrakom. Povremeno sam osjećao tegobe, ali u Italiji su mi rekli da se vjerojatno radi o boli u leđima. Nažalost, u nekoliko navrata mi se događalo da sam jednostavno nemoćan, da sam malaksav, mučio sam se, ali ništa mi nije polazilo za rukom. Bio sam na pripremama s novim klubom u Moskvi i kad sam se požalio odveli su me na pregled na kojem su mi utvrdili da dišem samo jednim plućnim krilom. Pitao sam liječnika da mi prevede što to točno znači, a on mi je rekao da je moj organizam trošio maksimum, a dobivao samo pola zraka. Zbog toga mi se i događala bol u mišićima, nemoć, zadihanost... Sva sreća pa mi je srce bilo jako i pojačanim radom mi je nadoknađivalo manjak kisika u mišićima. Rekao mi je liječnik da je sreća da sam došao u bolnicu jer se po ožiljku na plućima vidi da je ozljeda stara tri-četiri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dok leži u moskovskoj bolnici, Ante ima dovoljno vremena razmišljati o svemu što je prošao, ali i budućnosti na koju gleda s puno više optimizma.

- Sreća da sam otkrio da nešto nije u redu, još uvijek sam dovoljno mlad da mogu vratiti nekadašnju formu i karijeru. Možda je ovo nova prekretnica kao u nekoj novoj budućnosti - nada se 'sinjski dijamant' koji će ipak morati pričekati povratak na zeleni teren.

-  Još par dana ću ostati u bolnici. Nakon toga se vraćam kući i naredna dva mjeseca smijem samo šetati ili lagano plivati. Ne smijem opterećivati pluća, ne smijem se niti zadihati. Očekujem da ću na jesen početi lagano trčati, tada ću u zimskoj stanci na pripremama krenuti punom snagom.

Ono što ga u cijeloj priči raduje je briga kluba i novih suigrača u koji je tek stigao.

- Odmah su mi priskočili suigrači Kašić i Dugalić, kao i cijeli klub. Njih dvojica su mi pomagali čak i u bolnici u prvim danima nakon operacije. Sada su otišli u Sloveniju na pripreme pa mi je malo dosadno, ali i ja ću uskoro kući. U klubu su mi rekli da se uopće ne obazirem na oporavak i na dužinu oporavka te da je najvažnije da ozdravim i vratim se kada za to dođe vrijeme. Stvarno im hvala na tome. Ponijeli su se baš kao pravi klub - zaključio je Vukušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova