Obavijesti

Sport

Komentari 131

Vukušić spasio bod Hajduka na Poljudu protiv čvrste Istre

Vukušić spasio bod Hajduka na Poljudu protiv čvrste Istre
4

Istra je u 19. kolu HNL-a usred Poljuda gotovo iznenadila domaćine. Gosti su poveli preko Križmana, a u 89. minuti susreta Ante Vukušić spasio je vrijedan bod za 'bile'

VIDEO

U nastavku sezone, u 19. kolu HNL-a Hajduk protiv Istre u posljednjim sekundama susreta ipak stigao do boda. Gosti su poveli u nastavku susreta, a Vukušić je na isteku vremena spasio 'bile' od poraza na Poljudu.

U prvom je poluvremenu Hajduk pokazao više inicijative. 'Bili' su tražili gol koji bi im donio mirniji nastavak susreta protiv gostiju koji su se grčevito borili. U najboljoj prilici našao se Anas Sharbini nakon petnaestak minuta susreta, sjajno je uposlio Gabrića u šesnaestercu Istre, ali njegov se udarac zaustavio u obrani gostujuće momčadi.

Istra koja se 'stisla' u obranu unutar svoje polovice terena uspjela je izboriti odmor netaknutih mreža.

U nastavku lopta je ipak završila u mreži, ali onoj Hajduka. U jedinoj ozbiljnoj prilici koju je u drugom poluvremenu stvorila Istra gosti su stigli do vodstva. Belleovo ubacivanje nakon brze akcije gostiju u 53. minuti susreta u gol Hajduka pospremio je Sandi Križman. 

Hajduk je u dva navrata gotovo došao do izjednačenja, ali sjajan golman Istre očuvao je netaknutu mrežu. Gosti su još jednom zaprijetili pred vratima 'bilih' i to preko Križmana, ali Blažević je spretnije reagirao nego u prvom 'dvoboju' s napadačem Istre.

Hajduk je tražio prilike, pucao često s ruba kaznenog prostora, ali lopta nije htjela u gol gostiju, dok je Istra iz jedine šanse koju je stvorila na cijelom susretu stigla do vodstva kojeg je zadržala sve do posljednje minute susreta. U 89. minuti dob je na Poljudu spasio Ante Vukušić golom glavom s pet metara.

Hajduk je u sučevoj nadoknadi mahnito pokušavao stići do još jednog pogotka kojim bi osigurali sva tri boda, ali obrana Istre i golman Prskalo ipak su odoljeli napadima i zadržali rezultat na 1-1 i podjeli bodova.

HNL, 19. kolo:

Hajduk - Istra 1-1

Šibenik - Inter 2-0

Lučko - Zagreb 0-1

Slaven Belupo - Cibalija 0-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige