Obavijesti

Sport

Komentari 55

Štimca ne brine Bale, muči ga kiša, razmišlja da stavi Dudua

Štimca ne brine Bale, muči ga kiša,  razmišlja da stavi Dudua
1

Svjesni smo važnosti utakmice i jasno je da će dosadašnji rezultati imati vrijednost samo ako pobijedimo Velšane. Ne brinu me oni, ni fantastični Bale, piše Štimac

VIDEO

Igor Štimac započeo je praksu izravnog kontakta s navijačima preko društvenih mreža pa im tako odgovara na poruke preko Facebooka, a svakih par dana napiše i 'kilometarski' status u kojem se obraća javnosti...

U nedjelju navečer 'okomio' se na medije, a potom podijelio razmišljanja o Walesu, protivniku u utorak u novoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo. 

- Ne brinu me oni, ni fantastični Gareth Bale. Razmišljam o najavama kiše, analiziram stanje uma i nogu naših igrača - piše izbornik.

Dvoumi se između Schildenfelda i Lovrena, razmišlja o Eduardu od 1. minute...

Štimčeva razmišljanja prenosimo u cijelosti:

Evo me dragi naši navijači, a dobra večer i svima koji to nisu...

Osjećam kako činimo pravu stvar sa ovako direktnim načinom komuniciranja,jer možemo biti sigurni da nitko neće krivo interpretirati naše riječi, kreirati senzacionalizam i bombardirati nas naslovima koji u pravilu gotovo nikada nemaju veze sa napisanim tekstom. Vjerojatno će se događati da nekada nećete biti zadovoljni mojim odgovorima ili razmišljanjima, ali smisao ove stranice i jeste otvorenost i iskrenost bez obzira na različitosti.

Mnogi mi iz medija zamjeraju što sam prekinuo dosadašnju tradiciju svakodnevnih tiskovnih konferencija i što ne dozvoljavam igračima i članovima stručnog stožera telefonsku komunikaciju sa predstavnicima medija tijekom naših okupljanja. Smatraju kako uskraćujem javnosti pravo na praćenje aktualnosti vezanih za naš rad. 

Pokretanje ove službene stranice je odgovor na njihove tvrdnje, dokaz da se držimo našeg obećanja kako će mo biti otvoreni i iskreni spram javnosti, ali ne na način kako bi to ONI htjeli, ni po njihovim pravilima.

Želimo se ponašati poput onih koje želimo prestići, a ne kao oni koji nikada neće biti gdje smo mi sada. 

Dosadilo nam je više nervirati se svako jutro čitajući laži u dnevnim tiskovinama i po vodećim portalima kojima se vas hrani negativnostima, podmetanja kojima se stvaraju netrpeljivosti i komentare koji izazivaju isključivo gađenje, jer su plod i kreacija onih koji najčešće moraju pisati po direktivama velikih šefova i urednika i tako spašavati svoje radno mjesto.

Dosadilo mi je svaki dan demantirati njihove nebuloze i objašnjavati vlastitoj djeci i poznanicima kako laž ne može postati istina bez obzira koliko je puta napisana.

Dokaz ispravnosti moje odluke o pokretanju ove službene stranice ste upravo VI, broj vaših lajkova i poruka, koji se u samo nekoliko dana mjeri u tisućama. Ako se nastavi ovim tempom do kraja godine ova će stranica biti gledanija od svih portala i tiskovina zajedno. Zato nastavite pisati, pozovite i druge da se uključe i pokažimo zajedno da nam je stalo. Pružimo otpor onima koji nas žele svađati, pružimo otpor huliganizmu, onima koji ga veličaju dajući mu medijsku važnost i svima kojima do nogometa nije stalo, a pogotovo onima koje naši uspjesi bole.

Priznajem kako mi nije lako svaku večer nakon napornog dana satima čitati vaše komentare i sugestije, ali ipak me puno više veseli što osjećam kako ste tu uz nas, kako nas pratite i molite se za naše dobre igre. Osjećam kako nas niste nikada napustili, kako ste jednako poput nas revoltirani huliganskim ispadima i kako ste željni osjetiti radosti pobjeda kao nekada.

Ne smeta mi što nekima od vas nisam simpatičan, razumijem one koji mi zamjeraju preuzimanje ove funkcije nakon svega što se događalo na ONOJ skupštini i sumnje u vjerodostojnost ovog sto radimo.

Vrijeme će nam biti najbolji sudac, a rezultati najbolje mjerilo kvalitete našega rada. 

Dan je počeo jutarnjom šetnjom uz Dravu u razmišljanju na ono što nas čeka u utorak. Svjesni smo važnosti utakmice i jasno nam je da će dosadašnji rezultati imati kapitalnu vrijednost samo ako pobijedimo Welšane. Ne brinu me oni, ni fantastični Gareth Bale. Razmišljam o najavama kiše, analiziram stanje uma i nogu naših igrača.

Srna je u nepunih 3 mjeseca odigrao 21 utakmicu u punoj minutaži, briljantni Šimunić se izdigao poput feniksa nakon što su ga mnogi već zaboravili i već 2 mjeseca igra u ritmu srijeda-nedjelja. Imamo i četvoricu igrača s jednom opomenom, a idući protivnik je za prste polizat. 

A opet, iskustvo mi govori koncentriraj se samo na prvu stepenicu koju moraš proći i ne mjenjaj ono što donosi rezultat. Nema Ogija radi kartona, a odigrao je vrhunski protiv Makedonije. Hoće li fenomenalni Čarli uspjeti nadvladati bol u tetivama ili će unutra Šifo ili Lovren? Može li Perišić koji je u klubu zapostavljen ponoviti 90 minuta onako dobro nakon samo 3 dana na blatnjavom terenu? Misli me vode prema Eduardu u paru sa Mandžom...

U 11 sati smo imali primanje kod župana i gradonačelnika.

Igrače sam poštedio protokola jer sam zakazao trening u 12 sati kako bi imali što duži odmor do posljednjeg treninga pred utakmicu. 

Ručali smo u 14.30 i nakon toga su igrači poslani na popodnevni odmor, a mi smo nastavili raditi. Pozvao sam Luku Pavlovića koji je pratio uživo utakmice Srbija-Wales i Wales-Škotska da nam preda informacije o protivniku i prenese dojmove. Hvala mu i ovom prilikom na nesebičnom angažmanu.

U 18.30 sam iskoristio priliku i otišao na misu u osječku katedralu.

Kad sam se vratio u hotel igrači su već završili sa večerom i sve je bilo spremno za gledanje videa i analizu protivnika. Sat vremena smo proveli u gledanju videa i razgovoru. 

Igrači na spavanje u 23.30 , a ja na završnu analizu odrađenog dana i pripremu za danas.

Laka vam noć,

Vaš izbornik

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'