Obavijesti

Sport

Komentari 217

Čudesna noć u Lilleu: Wales u polufinalu, Belgija putuje kući!

Čudesna noć u Lilleu: Wales u polufinalu, Belgija putuje kući!
30

Wales je u polufinalu Europskog prvenstva nakon 3-1 pobjede protiv Belgije! Velšani su prva momčad debitant koja će se boriti za finale EP-a nakon Švedske 1992. godine

VIDEO

Wales je u svojoj najvažnijoj utakmici od četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1958. godine i ispadanja od Brazila, pobijedio Belgiju 3-1 te izborio polufinale Europskog prvenstva u Francuskoj. I to bez da je njihov najbolji igrač Gareth Bale zabio ili asistirao. 

Velšani su prva momčad debitant koja će se boriti za finale EP-a nakon Švedske 1992.!

Debitant na Euru razbio je Belgiju koja ima sjajne igrače, ali teško da se ta skupina igrača može nazvati momčad. Barem prema onome što su pokazali. Kvalitetu imaju, to nije upitno, ali nešto opasno ne štima u reprezentaciji koju vodi Marc Wilmots.

Belgija je povela prekrasnim golom Nainggolana, Wales je izjednačio da bi u drugom dijelu s dva gola šokirao Belgijce za najveću pobjedu u svojoj povijesti. Velšani će u polufinalu igrati protiv Portugala koji je dan ranije izbacio Poljake na penale.

Naingggoooooolan

Belgijci su žestoko krenuli, stjerali su Wales na njihovu polovicu i pravo je čudo kako nisu zabili već u samom otvaranju utakmice u sedmoj minuti.

U istoj akciji tri vezane šanse, Carrascu je obranio velški golman, Meunierovu loptu Velšani su izbacili s gol crte, a Hazardov udarac od bloka je završio u korner. 

Wales je imao taktiku i držao je se. Obrana, obrana, obrana i brzi protunapad. Gareth Bale je iz jedne takve šanse pogodio vanjski dio mreže. No kad ne ide iz blizine... 

Radja Nainggolan zabio je gol koji spada među najljepše na Euru. Nije ni primirio loptu, već je iz prve s 25 metara pogodio pod  prečku.  Prekrasan potez Rominog veznjaka...

Gol pa stop

I tu je Belgija stala. Pomalo nevjerojatno, a Wales je to objeručke prihvatio. Prvo zicer koji je Tayloru namjestio Ramsey, a onda i gol Ashleya Williamsa. Ramsey je ubacio iz kornera, a kapetan Walesa zabio je za 1-1. 

Tu se najbolje vidjelo koliko Belgijcima nedostaju kartonirani Vermaelen i ozlijeđeni Vertonghen, a da ne pričamo o Kompanyju, koji je tu s momčadi na klupi, ali nije prijavljen za Euro, također zbog ozljede.

Ajde vi po ćevape: Ovako zabija čovjek bez kluba

Marc Wilmots u nastavku je u svlačionici ostavio Carrasca, a uveo Fellainija. 

Belgija je opet pritisnula u nastavku, kao i na početku utakmice, stvorila je dvije sjajne šanse koje su promašili Lukaku i Hazard.

Wales kao Wales, čim je prešao centar, panika. Brzi protunapad  loptu u šesnaestercu prima Hal Robson-Kanu, čovjek koji nema klub, na burzi je, okreće se i radi smiješnima dvojicu igrača Belgije te zabija za 2-1 u 55. minuti. 

Teško da će nakon ovoga još dugo biti na burzi. Majstorija Robsona-Kanua koji je u mlađim kategorijama igrao u Arsenalu, a trenutno je u potrazi za klubom. Podsjetio nas je napadač Walesa na onaj čuveni okret Johana Cruyffa. 

Vokes potvrdio senzaciju

Belgijci su pritisnuli, ali jalovi su to napadi bili.

Velški bunker izdržao bi i atomski napad, ovo što su Belgijci pokazali u nastavku bile su tek petarde. Prekrasnu velšku noć u Lilleu završio je Vokes, koji je zamijenio Robsona-Kanua. 

Belgijci su pognutih glava napuštali travnjak, dok je velško slavlje tek počinjalo. Napravili su čudo u svom prvom nastupu na Euru i ne namjeravaju stati...

Izbornik Walesa: Ne bojte se sanjati

Što da kažem nakon ovoga? Briljantno... Znali smo da će biti teško, ali nismo došli u Francusku uživati i odmarati. Došli smo se natjecati i pokazati što možemo ponuditi, rekao je izbornik Walesa Chris Coleman i nastavio:

- Igramo sjajno, imamo igrače koji se podređuju momčadi i zato smo tako dobri. Ne bojte se sanjati, ne bojte se pasti. Stvari nisu izgledale sjajno za mene prije četiri godine, ali pogledajte gdje smo sada, rekao je velški izbornik.

- Vratili smo se u prvom dijelu i znali smo da istim tempom moramo igrati i u drugom. Znali smo da će nagrada doći. Za ovo smo radili šest, sedam godina - rekao je Hal Robson-Kanu.

- Nemam riječi! Nismo mislili da možemo ovako daleko. Znali smo da možemo zabiti barem jedan gol i nakon izjednačenja samopouzdanje nam je bilo do neba. Naši će protivnici morati izvući nešto posebno da bi nas pobijedili - rekao je Joe Allen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna