Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bek Walker imao je više obrana od Edersona i Brava - zajedno

Bek Walker imao je više obrana od Edersona i Brava - zajedno
5

Ederson se ozlijedio i zamijenjen je na poluvremenu, a Bravo je isključen pa je desni bek Walker (kupljen od Tottenhama za 55 milijuna) stao na gol i imao više obrana nego Ederson i Bravo zajedno

VIDEO

Kyle Walker (29) jedan je od najskupljih braniča u povijesti nogometa, a u srijedu navečer postao je i jedan od najskupljih vratara na svijetu.

Pokretanje videa...

Kyle Walker, Manchester City 00:07

Walkera je Manchester City u ljeto 2017. kupio iz Tottenhama za 55.000.000 €. Ogroman novac za desnog 'beka' od 27 godina, ali City pliva u lovi, a Walker je engleski reprezentativac.

U Dinamovoj C skupini Lige prvaka Man City u srijedu je gostovao na San Siru, kod Atalante. Englezi su poveli već u 7', pred kraj poluvremena promašili penal, naš Mario Pašalić (24) je izjednačio u 49' i tako je i ostalo, 1-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A za Man City kod Atalante su branila - tri golmana. Standardni, Brazilac Ederson, ozlijedio se u prvom dijelu pa je na odmoru ostao u svlačionici, a zamijenio ga je Čileanac Claudio Bravo.

Ali Bravo je isključen u 81' pa je Pep Guardiola pogledao prema klupi bez ijednog golmana i odlučio: 'Walker, stavljaj rukavice i golmanski dres, ideš među vratnice'.

- Dugo je trajalo ukazivanje pomoći Bravu pa sam imao dobrih šest-sedam minuta zagrijavanja i dobivanja uputu od našeg stožera - pričao je Walker nakon utakmice u kojoj je: imao više obrane nego Ederson i Bravo zajedno!

Naime, Atalanta je u drugom poluvremenu dobro stisnula City i dominirala travnjakom, ali jedini udarac koji je išao u gol, onaj Pašalićev, završio je u mreži bez da je vratar dotaknuo loptu.

Walker je, pak, čim je ušao morao braniti slobodnjak koji je skrivio i zbog kojeg je isključen Bravo. Obranio ga je. Ne baš atraktivno i spretno, ali obranio je slobodnjak Ukrajinca Malinovskog i sačuvao bod svojoj momčadi pa tako imao tu jednu obranu, a Ederson i Bravo zajedno - niti jednu.

Pašalić zabio za povijest: Još smo u igri, idemo po 6 bodova
Pašalić zabio za povijest: Još smo u igri, idemo po 6 bodova

Suigrači su se pobrinuli da u ono malo vremena što je preostalo 'golman od 55 milijuna eura' ne bude na novim iskušenjima prevelikima za njegove vratarske kapacitete.

- Na treninzima uvijek podbadam golmane ako ne ulove loptu iz prve, ali ponekad stvarno postoje obrane tek iz dva pokušaja - smijao se Walker nakon utakmice.

- Znali smo da će biti teško jer Atalanta je strahovito dinamična momčad, a još sa crvenim kartonom i oba golmana van stroja... Na kraju stvarno možemo biti zadovoljni bodom koji nam je osigurao pet bodova prednosti nad Dinamom i Atalantom dva kola prije kraja - zaključio je nesavladivi Kyle Walker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu