Obavijesti

Sport

Komentari 7

Warriorsi i Blazersi srušili su rekord s 37 trica u utakmici

Warriorsi i Blazersi srušili su rekord s 37 trica u utakmici
1

Golden State pobijedio je Portland 128-112, a u ovoj utakmici srušen je rekord NBA lige po broju trica dvije momčadi u jednoj utakmici. Zajedno su ih zabili 37

VIDEO

Aktualni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi upisali su noćas 47. uzastopnu domaću pobjedu, svladavši Portland Trail Blazerse 128-112, a ponovno su najefikasniji bili Stephen Curry i Klay Thompson.

Curry je ubacio 34, Thompson 37 poena, a Draymond Green dodao je 17 koševa i 13 skokova. Kod Portlanda C.J. McCollum ubacio je 18, a Damian Lillard 17 poena. 

Ovom utakmicom srušen je i još jedan NBA rekord. Ovoga puta Warriorsi i Blazersi zajedno su zabili 37 trica što je najviše u jednoj utakmici u povijesti lige. Do noćas rekord su držali Golden State i Orlando iz 2011. kada su kombinirano zabili 36 trica.

Najlošija momčad lige Philadelphia Sixersi upisali su tek devetu pobjedu u sezoni. Bili su bolji od Brooklyn Netsa sa 95-89,  a hrvatski košarkaš  Bojan Bogdanović nije igrao za Brooklyn. Sixerse su predvodili Carl Landry sa 16 koševa, te Nerlens Noel sa 13 poena i 11 skokova, dok je Brook Lopez sa 24 koša bio najbolji kod Brooklyna.

Orlando Magic je dobio  Sacramento Kingse sa 107-100, te je tako prekinuo niz od tri uzastopna poraza. U Orlandu su se istaknula četvorica igrača, Aaron Gordon ubacio je 20, Victor Oladipo 18, a Evan Fournier i Josh Smith po 16 poena. Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je u 19 minuta ostvario 4 koša, 4 skoka i 2 asistencije za Orlando.

Momčad Minnesote, koja ima veliki potencijal, ali to rijetko pokazuje na terenu, u gostima je dobila Oklahomu sa 99-96, a pobjedničku tricu u posljednjoj sekundi utakmice zabio je Ricky Rubio. Španjolski playmaker  susret je okončao sa 12 asistencija i 13 koševa.  Gorgui Dieng dodao je 25, a Andrew Wiggins 20 poena, dok hrvatski igrač Damjan Rudež nije igrao za Minnesotu.

Kod Oklahome, po običaju, najbolji su bili Kevin Durant sa 28 i  Russell Westbrook sa 26 koševa.

Chicago je kod kuće izgubio od Miamija sa 96-118, a Slovenac Goran Dragić odigrao je najbolju utakmicu u sezoni upisavši 26 koševa i 9 asistencija za Miami. Chicago je igrao bez dvojice najboljih igrača, ozlijeđenih Derricka Rosa i Jimmyja Butlera, pa je prvo ime Bullsa bio Španjolac Pau Gasol sa 17 poena i 12 skokova. 

  • Golden State Warriors - Portland TrailBlazers 128:112
  • Los Angeles Clippers - New York Knicks 101:94
  • Boston Celtic - Houston Rockets 98:102
  • Charlotte Hornets - Detroit Pistons 118:103
  • Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 95:89 (Bojan Bogdanović nije igrao za Brooklyn)
  • Utah Jazz - Washington Wizards 114:93
  • Sacramento Kings - Orlando Magic 100:107 (Mario Hezonja je u 19 minuta ostvario 4 koša, 4 skoka i 2 asistencije za Orlando)
  • Chicago Bulls - Miami Heat 96:118
  • Memphis Grizlies - New Orleans Pelicans 121:114 (produžetak)
  • Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 96:99 (Damjan Rudež nije igrao za Minnesotu)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
Dječak slavio s dinamovcima: Baturina ga uzeo u naručje
LIJEPO JE ZAVRŠILO

Dječak slavio s dinamovcima: Baturina ga uzeo u naručje

Stefan Ristovski vratio ga je na teren, uzeo ga iz redarovih ruku i poveo prema tribini s Bad Blue Boysima, gdje su igrači slavili pobjedu u Varaždinu, a Boysi koreografijom 113. rođendan