Obavijesti

Sport

Komentari 13

Westlund je tu jer je Brust na putu za Avangard iz Omska

Westlund je tu jer je Brust na putu za Avangard iz Omska
1

VETERAN Alex Westlund (38) prije deset godina je branio za američku reprezentaciju, a u Medveščak je došao kao treći golman. Barry Brust je na odlasku

VIDEO

Avangard iz Omska vrlo vjerojatno će biti novi klub Barryja Brusta. Dolaskom Alexa Westlunda otvorila su se vrata za Brustov odlazak iz Zagreba.

Iz Medveščaka demantiraju informaciju da su za Brusta dobili ponudu iz Omska, ali isto tako nisu niti potvrdili da će Kanađanin ostati.

- Postoji opcija da Barry ode. U KHL-u postoje klubovi koji Brustu mogu dati puno veći novac od nas - rekao je Aaron Fox, sportski direktor “medvjeda”.

S igračima smo se dogovorili da ćemo ih pustiti ako dobiju puno bolje ponude, predsjednik Gojanović drži se obećanja

O eventualnom transferu nije želio govoriti niti Barry.

- Agent mi se nije javio, no tko zna što će se dogoditi. Ovdje se transferi drukčije dogovaraju nego u Americi, ovo mi je sve novo. Što se mene tiče, Zagreb mi se sviđa. Nemam želju za odlaskom i radujem se nastavku sezone - kaže Brust.

Brust je još prije dva tjedna bio blizu odlaska u Avangard, no nakon što se klub dogovorio s Alexom Westlundom (38), kojeg u Medveščaku dobro poznaju jer je prošlih godina branio za Linz, Brust može slobodno otići.

Trener Mark French redovito je na golu mijenjao Marka Dekanicha i Barryja. Dekanich je branio 21 utakmicu, a Brust 20, Dex je 16. golman lige s 92,9 posto obrana, a Barry 18. s 92,5 posto obrana. Brust je bio proglašen najboljim golmanom listopada. Tri utakmice zaredom nije primio gol.

- Ako Brust zaista i ode, mi ćemo u potragu za još jednim golmanom, i to slične kvalitete, jer za doigravanje moramo imati tri dobra čuvara mreže - istaknuo je Fox.

Agent mi nije rekao za ponude, ali sve je moguće. No meni je u Zagrebu lijepo, Brust još ne zna ostaje li ili odlazi

Westlunda je preporučio Medveščakov trener golmana Klemen Mohorič. Obojica su igrali za Olimpiju prije šest godina kad su Ljubljančani bili u finalu EBEL-a. Westlund je tad bio proglašen i najboljim golmanom austrijske lige.

- Za novac koji imamo Westlund je za nas odlično rješenje. Rekao je da mu ne smeta ni biti treći golman - pojasnio je Fox.

Westlund je branio i za reprezentaciju SAD-a na SP-u 2004.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući