Obavijesti

Sport

Komentari 14

Fury je 20 kila teži od Wildera! Redari jedva spriječili novi kaos

Fury je 20 kila teži od Wildera! Redari jedva spriječili novi kaos
1

Deontay Wilder i Tyson Fury bore se za titulu WBC prvaka u teškoj kategoriji u noći na nedjelju. Cijeli program počinje u 3 ujutro, a prenosi ga RTL televizija. Fury ima 116.4 kile, Wilder 20 kila manje!

VIDEO

Vaganje prije borbe između Wildera i Furyja prošlo je bez incidenata, ali malo je nedostajalo da meč počne i prije zakazanog termina (nedjelja 3 ujutro, RTL Televizija). 'Gypsy king' je pokušavao doći do svog protivnika, ali sve je spriječila redarska služba. Dok je Fury divljao, Wilder je sve to mirno promatrao. 

Mnogi obožavatelji okupili su se ispred Staples centra u Los Angelesu kako bi dočekali Tysona Furyja i Deontaya Wildera na vaganju prije meča za WBC-ov teškaški pojas.

Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In

Kao zlikovac iz Batmana

Tyson Fury stigao je na vaganje i pozdravio svoje navijače kroz krovni prozor limuzine. 'Gypsy king' je na vaganje stigao s namjerom zabavljanja fanove. Njegov protivnik i branitelj naslova Deontay Wilder stigao je s maskom kostura i mirno promatrao sve oko sebe.

Na pozornici su se prije Wildera i Furyja vagali borci koji će se boriti na eventu prije njih, a nakon toga stigle su i mnoge boksačke legende predvođene Evanderom Holyfieldom i Lennoxom Lewisom.

A tada je uslijedio trenutak kojeg su svi čekali.

Na scenu su izašle glavne zvijezde.

Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In

Tyson Fury je stigao uz velike ovacije američke publike. Oko vrata je nosio ogromnu krunicu. Nekoliko trenutaka kasnije došao je i prvak, Deontay Wilder, a na licu je nosio masku i neodoljivo podsjećao na Batmanovog protivnika Banea.

Prvi je na vagu stao Fury i imao 116.4 kilograma, dok branitelj naslova ima čak 20 kilograma manje i teži 96.3 kilograma!

Kad se već nisu mogli obračunati fizički, odradili su taj dio riječima.

- Ne želim izgubiti podijeljenom odlukom, ako izgubim, iz ringa ću izaći na nosilima. Nema kalkulacija, idem iščupati Wilderovo srce i nahraniti ga njime. Ako misli da me može nokautirati, morat će se vraški potruditi - rekao je Fury, dok mu je Wilder odgovorio:

- Djela govore više od riječi, sutra ću mu pokazati sve. Ovo je najvažnija, ali nije najteža borba u mojoj karijeri. Sutra ću ga nokautirati, BOMB SQUAD! - zaurlao je Wilder i napustio pozornicu.

Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In
12
| Foto: ANDREW COULDRIDGE

Fury - Wilder: Tko prenosi meč i kad počinje?

Tyson Fury i Deontay Wilder bore se u Staples Centru u Los Angelesu 1. prosinca. Borba je u noći na nedjelju, a Wilder brani svoj WBC pojas. Meč prenosi RTL televizija, program počinje u 3 sata, ali Fury i Wilder bi u ring trebali oko 5 ujutro.

Fury (30) u meč protiv Wildera ulazi s 27 pobjeda iz isto toliko mečeva, od toga je 19 nokauta. Tri godine stariji Wilder ima 40 pobjeda iz 40 mečeva uz 39 nokauta.

Za što se bore?

Deontay Wilder je prvak po WBC verziji i ulog u meču protiv Furyja je upravo taj WBC pojas.

Tyson Fury je bivši teškaški prvak, koji je Vladimiru Kličku 2015. godine uzeo WBO, WBA i IBF pojaseve, ali je ostao bez njih nakon što je pao u depresiju, počeo piti i drogirati se. Ti pojasevi su sad u vlasništvu Anthonyja Joshue.

Tko je favorit?

Prema kladionicama, Deontay Wilder je favorit. 

Koeficijenti na njegovu pobjedu kreću se od 1.50 do 1.62.

Na pobjedu Tysona Furyja koeficijenti su od 2.30 do 2.50.

 

Pobjednik meča Fury - Wilder protiv Joshue?

Ako Tyson Fury pobijedi Deontaya Wildera, uzet će mu WBC pojas i 13. travnja sljedeće godine borit će se s Anthonyjem Joshuom na Wembleyu, kojem taj pojas nedostaje kako bi popunio kolekciju i postao apsolutni prvak svijeta.

Ako Deontay Wilder pobijedi Tysona Furyja, zadržat će WBC pojas i dobiti šansu ujediniti naslove protiv Anthonyja Joshue 13. travnja sljedeće godine na Wembleyu. Joshua drži IBF, WBA i IBO naslove koje je uzeo Vladimiru Kličku.

Životna priča Tysona Furyja

Od dna do vrha i obrnuto mogla bi se zvati nova knjiga sa Tysonom Furyjem u glavnoj ulozi. Ovaj osebujni borac ima posebnu životnu priču, a ubrzo bi ponovno mogao postati boksački šampion.

Više pročitajte OVDJE.

Životna priča Deontaya Wildera

Wilder je sa 19 godina postao otac, morao je napustiti fakultet i košarku, a zbog malene Naieye kojoj je dijagnosticirana spina bifida je ušao u ring. I danas mu je ona najveća snaga i inspiracija.

Više pročitajte OVDJE.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače