Obavijesti

Sport

Komentari 47

Wimbledon: Ćorić vs. Bedene, Donna na Amerikanku Riske...

Wimbledon: Ćorić vs. Bedene, Donna na Amerikanku Riske...
3

Održan je ždrijeb prvog kola trećeg grand slam turnira sezone u Wimbledonu. Protivnike su doznali trojica hrvatskih tenisača i naše dvije tenisačice

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić će u prvom kolu trećeg grand slam turnira sezone u Wimbledonu igrati protiv najboljeg slovenskog tenisača Aljaža Bedenea, odlučio je ždrijeb.

Pokretanje videa...

00:15

To će biti peti međusobni ogled Ćorića, 14. tenisača svijeta, i Bedenea koji se nalazi na 86. mjestu ATP ljestvice. U dosadašnja četiri međusobna susreta najbolji hrvatski tenisač je upisao tri pobjede.

Ukoliko prođe u drugo kolo Ćorića čeka bolji iz ogleda između Nijemca Jan-Lenarda Struffa i Cipranina Marcosa Baghdatisa. Sa Struffom, 34. tenisačem svijeta, Ćorić je do sada igrao pet puta, a dva je puta slavio. Protiv Cipranina Baghadtisa, koji je trenutačno 138. na ATP ljestvici, Ćorić je u jedinom dosadašnjem susretu upisao jednu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marin Čilić, 13. nositelj na ovom grand slamu, prolaz u drugo kolo će tražiti protiv Francuza Adriana Mannarina s kojim je do sada igrao dva puta, a samo ga jednom pobijedio. Ako se plasira u drugo kolo čeka ga bolji iz ogleda između Portugalca Joaoa Souse i Britanca Paula Jubba.  

Suparniku Ivi Karloviću u prvom kolu je Talijan Andrea Arnaboldi, 209. tenisač svijeta s kojim do sada nije igrao. U drugom kolu, ukoliko se plasira, 40-godišnjeg Karlovića čeka bolji iz susreta između Grka Stefana Tsitsipasa, sedmog nositelja i Talijana Thomasa Fabianna.

Vekić-Riske, Martić-Brady

U ženskoj konkurenciji najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić za suparnicu ima Amerikanku Alison Riske, 54. na WTA ljestvici. U slučaju pobjede u drugom kolu bi joj suparnica mogla biti bolja iz ogleda između srpske tenisačice Ivane Jorović i Nizozemke Lesley Korkhove.

I Petri Martić, 24. nositeljici, na putu do drugog kola stoji američka suparnica, Jennifer Brady, 64. tenisačica svijeta, s kojom do sada nije igrala. Prolaz u treće kolo, ukoliko se plasira u drugo, Martić će pokušati izboriti protiv bolje iz ogleda između Ruskinje Anastasije Potapove i Švicarke Jil Teichman.

Đoković, Federer, Nadal..

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova Srbin Novak Đoković će u prvom krugu za suparnika imati Nijemca Philippa Kohlschreibera. Prošlogodišnji finalist Wimbledona Južnoafrikanac Kevin Anderson će prolaz u drugo kolo Wimbledona tražiti protiv Francuza Pierra-Huguesa Herberta.

Švicarski tenisač Roger Federer, koji je jučer proglašen drugim nositeljem, u prvom kolu će igrati protiv Južnoafrikanca Lloyda Harrisa, a Španjolcu Rafaelu Nadalu, drugom tenisaču svijeta koji je u Wimbledonu treći nositelj, suparnik je Japonac Yuichi Sugito.

Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty u prvom kolu ide na Kineskinju Saisai Zheng, a druga tenisačica Japanka Naomi Osaka čeka Kazahstanku Juliju Putincevu. 

Wimbledon starta u ponedjeljak 1. srpnja, a igra se do 14. srpnja. (dv)

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u