Obavijesti

Sport

Komentari 175

Wolfsburg razbio očajni Real: Madriđani na rubu ispadanja!

Wolfsburg razbio očajni Real: Madriđani na rubu ispadanja!
12

Senzacionalni Wolfsburg srušio je Real Madrid 2-0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Moglo je biti i uvjerljivije, a Madriđani su nalikovali na razbijenu vojsku

VIDEO

Wolfsburg je očitao nogometnu lekciju madridskom Realu i pobijedio je 2-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Realu su uoči utakmice davali 92 posto šanse za prolazak, ali sjajna predstava "Vukova" protiv očajnog Reala, koji je na trenutke nalikovao na amatersku momčad, tih je 92 posto srozala na 50, ako ne i manje. 

Povijest kaže da Real ispada. "Kraljevski klub" ispao je u posljednjih osam utakmica nokaut faze Lige prvaka u kojima je izgubio prvu utakmicu. 

Pomalo u sjedni "petrodolarskog derbija" PSG-a i Manchester Cityja u Parizu ostala je ova utakmica Wolfsburga i Reala. Potpuno neopravdano. Kad je Real u četvrtfinalu izvukao Nijemce očekivani komentar je bio kako su Madriđani prošli odlično. 

No Real nastavlja s "toplo-hladnim" predstavama. Srušili su Barcelonu na Nou Campu, a nakon 25 minuta gubili su od osmoplasirane momčadi Bundeslige. Real je prvi put u povijesti primio dva gola u prvih 25 minuta u susretu nokaut faze Lige prvaka, a u prvih 45 minuta izgledali su kao razbijena vojska.

Zidane otpisao Kovačića

Zidane je treću utakmicu u nizu izostavio Matea Kovačića sa šireg popisa i praktički poručio da više ne računa na njega. Luka Modrić je standardno bio u prvih 11, a igrao je do 64. minute.

Madriđani su silovito krenuli na Wolfsburg Areni. Ronaldo, Benzema, Bale... Gol je visio u zraku. Posebno je nabrijano u utakmicu ušao Cristiano Ronaldo koji je zabio 14 golova u Ligi prvaka u isto toliko utakmica protiv njemačkih klubova.  

A onda je gol pao na drugoj strani.

Casemiro je nespretno startao na Schürrlea i Gianluca Rocchi nije dvojio ni sekunde. Penal za Wolfsburg. Rodriguez je bio siguran i Wolfsburg je poveo 1-0 u 18. minuti utakmice. I tu je Real nestao s terena. S njim i naš Luka Modrić.

Keylor Navas primio je prvi gol u Ligi prvaka nakon 738 minuta.

Gube od Leverkusena, razbijaju Real

Wolfsburg je igrao sjajno. Nije se uplašio moćnog Reala i već nakon 25 minuta na semaforu je stajalo pomalo nestvarnih 2-0.  Henrique je ubacio s desne strane, a u sredini nitko od Realovih igrača nije pazio na Arnolda koji zabija za 2-0.

Pomalo je nevjerojatno bilo gledati Wolfsburgovu transformaciju. Od kluba koji je prošlo kolo u Bundesligi izgubio 3-0 kod Bayer Leverkusena do moćnog izdanja protiv Reala koji je srušio Barcelonu u njezinu dvorištu. 

"Vukovi" su prepustili loptu Realu (41/59%), ali imali su pet udaraca u okvir gola prema Realova tek dva udarca koja su išla u okvir. Wolfsburg je odigrao 45 minuta za pamćenje, a čini se kako je Real u utakmicu ušao s onom poznatom "lako ćemo".

Ni nastavak nije ponudio ništa novo kod Reala. Nijemci su u jednom trenutku opasno pritisnuli, a Zidaneova momčad je morala paziti da ne primi i treći gol. 

Nou Camp zamaskirao stvarne Realove probleme

Nije slučajno to što je Real stigao na El Clasico kao treći klub Primere s čak 10 bodova zaostatka za Barcelonom. 

Utakmica protiv organizirane njemačke momčadi pokazala je Realove probleme kad im preko puta stoji momčad koja se brani sa svim igračima i izlazi s petoricom, šestoricom igrača. Ronaldo se posljednji put vratio u obranu 2007. godine.

I to navodno slučajno.

Wolfsburg v Real Madrid - UEFA Champions League Quarter Final First Leg

Momčad od pola milijarde eura imala je tri udarca u okvir

Wolfsburg se bez većih problema branio i na kontre zadavao Realu puno muka. Iz jedne takve Schürlle je umalo pogodio za 3-0 u 69. minuti susreta. Ronaldo je dočekao šansu u 73. minuti, ali Benaglio mu je sjajno obranio udarac. Bila je to prva prava akcija Reala u drugom dijelu. 

Real je u zadnjih dvadesetak minuta zaigrao nešto bolje, ali i dalje je to bilo ispod prosjeka i Wolfsburg zasluženo slavi. Madriđani će imati težak zadatak u uzvratu.

Za pobjedu ostao bez zuba

"Vukovi" su ginuli jedan za drugoga na terenu. Suprotnost Realu, bili su prava momčad.

Vierinha je čak ostao bez zuba u duelu s Kroosom. 

Četvrtfinale Lige prvaka, prva utakmica:

Wolfsburg - Real Madrid 2-0 (Rodriguez 18p, Arnold 25)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'