Obavijesti

Sport

Komentari 105

Golijada na Parku Prinčeva: PSG i City bez pobjednika...

Golijada na Parku Prinčeva: PSG i City bez pobjednika...
16

U derbiju milijuna šeika s Bliskog PSG i Manchester City odigrali su 2-2. Za domaćine u Parizu su zabili Ibrahimović i Rabiot, a za Engleze De Bruyne i Fernandinho

VIDEO

Nogometaši PSG-a dočekali su Manchester City na svojem Parku Prinčeva u sklopu prve utakmice četvrtine finala Lige prvaka. Susret je završio remijem 2-2, a strijelci su, kronološki, bili De Bruyne, Ibrahimović, Rabiot i Fernandinho. Velika je ovo stvar za 'građane', koji će u uzvratu na Etihadu imati prednost od dva gola u gostima.

Manchester City je bolje otvorio utakmicu. David Luiz je već nakon 10 sekundi zaradio žuti karton zbog kojeg će propustiti uzvratnu utakmicu u Manchesteru. Brazilac je morao napraviti faul jer bi, u protivnom, Sergio Agüero išao sam na Kevina Trappa.

Čak pet minuta trebalo je PSG-u da po prvi put na susretu pređe centar. Parižani su se probudili i počeli prijetiti, a nagrada je stigla u 12. minuti. David Luiz je ušao u šesnaesterac Cityja, a pored njega je bio Bacary Sagna. Luiz je pao i uspio iznuditi penal. Zlatan Ibrahimović je preuzeo stvari u svoje ruke, zaletio se, pucao u donji lijevi kut, ali Joe Hart je sjajno obranio.

Kazna za promašenu priliku stigla je u 38. minuti kada je Matuidi izgubio loptu na centru. Sergio Agüero je povukao do šesnaesterca PSG-a, dodao loptu do Kevina de Bruynea, koji ne griješi i pogađa pored Kevina Trappa za vodstvo Engleza. Samo tri minute kasnije Fernando je napravio veliku glupost. Poigravao se pred svojim golom, naletio je Ibrahimović i zabio za iskupljenje zbog promašenog penala. Bila je ovo peta utakmica zaredom u Ligi prvaka u kojoj je Ibra uspio zabiti čime je izjednačio vlastiti rekord.

Očito su riječi Laurenta Blanca na poluvremenu upalile jer je PSG u ranoj fazi drugog poluvremena došao do vodstva!
Edinson Cavani je glavom pucao nakon ubačaja iz kornera, Hart je odbio loptu, ali točno na nogu Adrienu Rabiotu. Može se reći - zasluženo vodstvo PSG-a.

Mogao je francuski prvak do 3-1 kada je Ibrahimović nešto kasnije pogodio gredu, a Cavani odmah zatim pucao preko gola. Da je tad zabio, PSG bi mogao lakše disati do kraja utakmice. 

No kad ne zabiješ - primiš. Bacary Sagna se uspio probiti s desne strane i poslati nisku loptu u šesnaesterac PSG-a. Stoperski par Parižana se spetljao i nije uspio očistiti opasnost. Lopta je došla do Fernandinha, koji ne griješi i pogađa prazan dio gola za izjednačenje i 2-2 u 72. minuti.

Rezultat se do kraja nije promijenio, a PSG je propustio otputovati u Manchester sljedeći tjedan s golom ili dva prednosti. Imajući u vidu kako je City doputovao bez Vincenta Kompanyja, Yaye Tourea i Raheema Sterlinga, velik je ovo rezultat pred uzvrat.

UŽIVO: PSG - Manchester City 2-2

Ibrahimović 41', Rabiot 59'/De Bruyne 38', Fernandinho 72'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ Sudac Mažić je dao znak za kraj utakmice! Gledali smo odličnu utakmicu s puno golova večeras. Prvo je Ibrahimović promašio penal, zatim je De Bruyne zabio za 1-0, ali samo tri minute kasnije Ibrahimović je izjednačio. Rabiot je u nastavku zabio za vodstvo Parižana da bi Fernandinho konačnih 2-2 postavio u 72. minuti. Uzvrat nas čeka sljedeći tjedan u utorak.

90+3' Aleksandar Kolarov ulazi u igru, a izlazi Sergio Agüero.

90+1' Igrat će se minimalno tri minute nadoknade.

88' U igru ulazi Wilfried Bony, a izlazi David Silva.

83' Mangala je dobio žuti karton nakon faula na Matuidiju.

77' Igru je napustio strijelac prvog gola Kevin de Bruyne, a zamijenio ga je Fabian Delph. S druge strane, izašli su Aurier i Rabiot, a ušli Lucas Moura i Gregory Van der Wiel.

Gol Fernandinha za 2-2.

72' GOOOL! Fernandinho pogađa za izjednačenje Cityja! Kakva luda utakmica u Parizu. Sagna je provukao loptu u sredinu po podu, lopta se odbijala po šesnaestercu... Thiago Silva nije uspio očistiti opasnost, lopta je došla do Fernandinha koji bez puno muke pogađa praznu stranu gola.

Gol Rabiota za 2-1 PSG-a.

62' Greda PSG-a! Ibrahimović je pucao, ali nije imao sreće. Odmah zatim Cavani pokušava, ali puca malo iznad gola. PSG je trenutno puno bolja momčad, Cityja nema nigdje.

59' GOOL! Adrien Rabiot dovodi PSG u prednost! Cavani je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, Hart je odbio loptu, ali točno na nogu Rabiotu.

56' Prvi pokušaj Cityja u drugom poluvremenu. Pucao je David Silva, nakon što se oslobodio Thiaga Silve, ali bez snage u udarcu. Kevin Trapp nije imao problema.

53' PSG je nešto bolje otvorio drugo poluvrijeme i imao dvije poluprilike. No ni jedan put Parižani nisu uspjeli pucati. Ostaje 1-1 na Parku Prinčeva.

48' Matuidi je dobio žuti karton zbog faula na Agüeru. Francuz, kao i Luiz, zbog ovog žutog kartona neće imati pravo nastupa u uzvratu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Gol Ibrahimovića za 1-1.

POLUVRIJEME Sudac Mažić je označio kraj prvog poluvremena.

45+1' Igrat će se jedna minuta sučeve nadoknade.

Gol De Bruynea za vodstvo Cityja 1-0.

41' GOOOL! Ibrahimović je zabio za 1-1! Hart i Fernando su napravili veliku pogrešku i poigravali se u zadnjoj liniji, Ibra je presjekao loptu i zabio za poravnanje rezultata.

38' GOOOOL! De Bruyne je zabio za vodstvo Cityja nakon kontra napada! Veliko olakšanje za Manuela Pellegrinija. Vjerojatno mu je prije utakmice primarni cilj bio zabiti gol u gostima.

37' Ovoga puta nije pucao Ibra nego Di Maria. Lopta je odsjela u živom zidu.

36' Fernando je neoprezno napravio prekršaj na svojoj polovici nad Davidom Luizom. Dobio je žuti karton za to, a Ibra ima priliku zabiti iz slobodnjaka.

35' PSG je preuzeo kontrolu nad utakmicom. Ima 64 posto lopte i skoro tri puta više dodavanja od Cityja. Utakmica je dobra za sad, bilo je uzbuđenja i prilika, ali još uvijek bez gola.

Gol Rodrigueza za vodstvo Wolfsburga 1-0.

Wolfsburg je povećao prednost! Nijemci sada vode 2-0 golom Arnolda. Kakav šok za Real od momčadi koja je prvi put u povijesti u četvrtini finala Lige prvaka.

24' Kakva sjajna prilika za PSG! Ibrahimović je pobjegao Cityjevoj obrani i išao sam na golmana. Pucao je s kojih dvadesetak metara, ali neprecizno i iznad gola.

Ovako je Joe Hart obranio penal Ibrahimoviću.

21' Najbolja prilika do sad za City. Jesus Navas je nabacio loptu na Davida Silvu, koji glavom neprecizno puca pored gola Harta.

Wolfsburg je poveo protiv Real Madrida u Njemačkoj. Rodriguez je bio precizan s bijele točke.

14' Obrana Joea Harta! Ibrahimović je promašio penal! Šveđanin je pucao u donji lijevi kut Hartova gola, ali je engleski reprezentativac sjajno obranio.

12' Penal za PSG! David Luiz je pao u šesnaestercu nakon prekršaja Sagne.

11' Clichy je dobio žuti karton zbog nepotrebnog prekršaja nad Aurierom uz aut liniju.

7' Čista prilika za PSG! Odigrao je pariški sastav jednu kontru, Matuidi je sam istrčao pred golmana, ali mu je zasmetao Mangala. Kontakta je bilo, Mangala nije dirao loptu. No Mažić nije pokazao na bijelu točku.

David Luiz će zbog žutog kartona propustiti uzvratnu utakmicu protiv Manchester Cityja.

5' City je bolje ušao u utakmicu. PSG je tek u petoj minuti prvi put prešao centar. 

2' Prvi pokušaj večeras pripao je Cityju. De Bruyne je pucao iz daljine, ali debelo preko gola.

1' Poslije 10 sekundi igre David Luiz je dobio žuti karton! Morao je srušiti Aguera, koji bi išao sam na Trappa. City ima slobodni udarac u opasnoj zoni.

1' Utakmica na Parku Prinčeva je počela. City ima prvi napad!

SASTAVI

PSG (4-3-3): Trapp - Aurier, Silva, David Luiz, Maxwell - Rabiot, Motta, Matuidi - Di Maria, Ibrahimović, Cavani

Manchester City (4-2-3-1): Hart - Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - Jesus Navas, De Bruyne, Silva - Agüero

STATISTIKA (u ovogodišnjoj Ligi prvaka)

GLAVNI SUDAC

Glavni sudac na današnjoj utakmici bit će Srbin Milorad Mažić. Linijski suci bit će Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

NAJAVA

Večeras od 20.45 sati zajedno ćemo pratiti utakmicu između financijskih divova PSG-a i Manchester Cityja. Aktualni francuski prvak i prvak Engleske od prije dvije sezone, sastat će se drugi put u svojoj povijesti. Prvi put je bilo 2008. godine, a utakmica je završila 0-0. Nadamo se da tako neće biti i večeras.

Momčad Manuela Pellegrinija je u Pariz doputovala bez ključnog igrača Yaye Tourea, koji je zadobio lakšu ozljedu u pobjedi protiv Aston Ville 4-0. Također, Pellegrini ne može računati ni na Raheema Sterlinga i Vincenta Kompanyja.

S druge strane PSG nema većih problema s ozljedama. Nedostaje Javier Pastore, a najveći nedostatak bit će neigranje Marca Verrattija.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled