Obavijesti

Sport

Komentari 17

Woon bi htio u reprezentaciju, Blagojević neće slaviti gol Istri

Woon bi htio u reprezentaciju, Blagojević neće slaviti gol Istri
1

Split je doveo dvojicu igrača Istre 1961. Blagojević je na poziv Križanca odgovorio da bi i pješke došao u Park mladeži, a Woon vjeruje da može zaigrati i za Koreju

VIDEO

Uoči puta u Tursku novi menadžer Splita Ivica Križanac predstavio je dvije prinove, Slavka Blagojevića i Chung Woona, koji su na Park mladeži stigli iz Istre.

- Njih dvojica jedini su igrači s kojima smo pregovarali i po svemu sudeći za nas je što se tiče dolazaka prijelazni rok završen. Jasno, može se dogoditi da pronađemo i neko jeftino, a atraktivno ime, no stav kluba je da imamo dovoljno igrača koji mogu izboriti dobar rezultat u Kupu i plasman u Europu - rekao je Križanac i otkrio kako je Blagojević potpisao četverogodišnji ugovor, a Woon šest mjeseci kraći.

- Nadam se da se neće toliko zadržati u klubu, nego da će otići u jaču sredinu i tako pomoći i sebi i nama. Želim im zdravlja i uspjeha, da budu bolji nego su bili u Istri te da nam dobrim igrama pomognu izboriti Europu.

Iskoristio je Križanac prigodu da pojasni situaciju s Glumcem, Bilićem i Belleom, koji više nisu na transfer listi.

- Oni nisu ni bili na transfer listi, nego u svojevrsnom izlogu za prodaju. Na svu trojicu ozbiljno računamo, sva trojica idu na pripreme i o njihovim igrama i planovima trenera će ovisiti koliko će igrati. S obzirom na to da je Vulić jedan od najboljih trenera u Hrvatskoj, ne sumnjam u uspjeh.

Slavko Blagojević otkrio je kako je Križancu u prvom telefonskom razgovoru rekao da će odmah pješke iz Pule krenuti prema Splitu ako ga žele.

- Čast mi je što sam došao u klub koji se svake godine bori za Europu. Moje ambicije i ambicije kluba su se poklopile i nadam se da ćemo zajedno ostvariti prave rezultate. Raspitao sam se kod bivšeg suigrača Roce, koji mi je kazao sve najbolje o klubu i nije bilo dileme. Ja sam odmah pristao, sve ostalo je bilo na klubovima. O Puli ne mogu reći niti jednu ružnu riječ, ali osjetio sam da mogu više, moje ambicije su iznad ambicija Istre - objasnio je Blagojević, koji je Splitu zabio dva puta, a ako zabije Istri, s kojom crveni igraju u prvom kolu nastavka prvenstva, gol neće slaviti.

- Neću se radovati, možda poslije, kad me nitko ne vidi. Ne bi bilo u redu da slavim, ipak sam dvije i pol godine igrao u Istri, koja mi je dala puno toga...

Korejac Chung Woon se nada kako bi dobrim igrama u Splitu mogao i do reprezentacije.

- Želim igrati bolje nego u Istri, naravno da se nadam reprezentaciji. Danas je u Južnoj Koreji izašao veliki članak u novinama, u kojem stoji kako sam došao u veliki klub, koji igra Europu i ako izborimo Europsku ligu, vjerujem da će me izbornik pozvati.

Woon se prisjetio kako je u njegovoj zemlji jako popularan nekadašnji igrač Hajduka Mato Neretljak, te pojasnio kako to da se nije prilagodio punk stilu frizura u svlačionici Istre.

- Bio sam na odmoru kod kuće i ova moja frizura je "Koreja stil" - nasmijao se korejski nogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled