Obavijesti

Sport

Komentari 0

Za pamćenje: Košarkaši BiH senzacionalno srušili Francuze

Za pamćenje: Košarkaši BiH senzacionalno srušili Francuze

Najbolji kod BiH bio je Jusuf Nurkić s 21 košem, devet skokova i četiri asistencije, a Džanan Musa zabio je 17. Kod Francuza koji nisu došli u najjačem sastavu, najbolji su bili Fournier s 24 koša i Yabusele sa 16

VIDEO

Zbog manjka financijskih sredstava, bilo je pitanje hoće li BiH uopće ići na EuroBasket. Na kraju su uspjeli skupiti dovoljno, a prije toga ih je čekao dvoboj protiv jake Francuske u kvalifikacijama za SP.

Bili su apsolutni autsajderi, svi su ih otpisali, a onda su napravili senzaciju za pamćenje u Skenderiji

BiH je nakon produžetka senzacionalno slavila protiv Francuske 96-90. Domaćin je silovito ušao u utakmicu i nakon prve četvrtine senzacionalno vodila 28-14. No, taj ludi tempo bilo je teško zadržati.

Francuzi su se razigrali, obrana više nije bila tako šuplja i do kraja prvog dijela sve su okrenuli u svoju korist (46-38).

Početkom treće četvrtine Francuska je još malo stisnula papučicu gasa, povela 51-39, ali onda smo vidjeli čudesnu seriju. BiH je napravila nevjerojatnih 20-0 za prednost od 59-51 uoči ulaska u zadnju četvrtinu. Francuzi su zabili svega pet koševa u trećoj dionici!

(SP)BOSNIA AND HERZEGOVINA-SARAJEVO-BASKETBALL-FIBA WORLD CUP-QUALIFIERS-BIH VS FRA

Ipak, gosti su se pribrali, hvatali minus, a Fournier je zakucavanjem donio produžetak (76-76). 

Produžetak se igrao deset minuta, a nakon drame, pobjeda je više nego zasluženo pripala bh. košarkašima. 

Najbolji kod BiH bio je Jusuf Nurkić s 21 košem, devet skokova i četiri asistencije, a Džanan Musa zabio je 17. Kod Francuza koji nisu došli u najjačem sastavu, najbolji su bili Fournier s 24 koša i Yabusele sa 16. Najveća zvijezda Rudy Gobert zabio 10 uz 14 skokova.

Ovom pobjedom su košarkaši BiH skočili na četvrto mjesto u skupini s četiri pobjede i četiri poraza, a Francuska je druga s uvjerljivih 6-2.

POGLEDAJTE VIDEO: OBRANA FNC POJASA ILI DA HAJDUK OSVOJI PRVENSTVO?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi