Obavijesti

Sport

Komentari 75

Srbija prejaka: Hrvatska se u četvrtfinalu oprostila od SP-a

Srbija prejaka: Hrvatska se u četvrtfinalu oprostila od SP-a
1

Hrvatska U-19 košarkaška reprezentacija neće se boriti za medalje na Svjetskom prvenstvu nakon što je u četvrtfinalu izgubila od realno bolje Srbije 66-73 u Pragu

VIDEO

Hrvatski juniori do četvrtfinala su ostvarili pet pobjeda uz poraz, no pravi ispit tek je uslijedio u nokaut-fazi protiv vršnjaka iz Srbije, no nažalost nisu ga položili.

U-19 reprezentacija izgubila je od susjeda 66-73 i tim se porazom oprostila od borbe za medalje na Svjetskom prvenstvu u Pragu. 

Od samog početka utakmice vidjelo se da je Srbija bolja momčad, koja je uostalom do utakmice s SAD-om bila neporažena na turniru, a jedino vodstvo koje su Brajkovićevi izabranici imali je ono početno od 2-0. Srbi su dvjema serijama u prvoj četvrtini stvorili pristojnu prednost, a na početku druge imali su čak +14. No do poluvremena Hrvatska se predvođena Šarićem i Gabrićem probudila i vratila u igru smanjivši na 35-38.

No na početku treće četvrtine naši ponovno padaju, a Srbija stvara prednost od +12 da bi u posljednju dionicu ušli s osam koša prednosti, koje su rutinski zadržali do kraja utakmice.

U polufinalu Srbija će igrati protiv Australije, koja je u četvrtfinalu svladala Španjolsku 87-76.

Dario Šarić nije mogao sve sam te je za maksimalnih 40 minuta na parketu zabio 30 koševa uz 9 skokova i 4 asistencije, dok je Gabrić zabio 14 koševa, a ostali nisu ostvarili dvoznamenkaste brojke.

Najefikasniji kod Srbije bio je Andrić s 20 koševa te Mičić s 15 i Janković s 13 koševa.

LIVE

4. četvrtina (66-73)

Srbija u posljednjoj četvrtini rutinski je držala prednost ne dajući Hrvatskoj priliku da se ozbiljnije približi. Jedina osjetljivija prilika Hrvatske bila je u posljednjoj minuti utakmice, a li protivnik je slobodnim bacanjima riješio pitanje pobjednika.

3. četvrtina (51-59)

Početak treće bio je sličan startu druge četvrtine, Srbi su od prednosti od tri koša ekspresno došli do +12, a tijekom cijele dionice držali su rezultatsko odstojanje. Hrvatska se košem Šarića tek uspjela primaknuti 48-52 dvije i pol minute do kraja, no protivnici opet rade mini-seriju 4-0 za prednost od 59-51 uoči posljednje četvrtine.

2. četvrtina (35-38)

Srbija je furiozno krenula u drugu četvrtinu te je u samo dvije i pol minute stigla do prednosti od 14 koševa, no prednost se postepeno topila da bi nakon manje od tri minute prije kraja Hrvatska imala -4. Protivnici su se pokušali ponovno odvojiti tricom Novaka, no dvije trice Gabriće donijele su mali zaostatak od tri koša na poluvremenu.

1. četvrtina (17-24)

Hrvatski juniori nisu naujverljivije startali u četvrtfinalnu utakmicu protiv Srbije, koji nakon prve četvrtine imaju vodstvo od 7 koševa. Hrvatska je jedino vodstvo imala na samom početku kod 2-0, a nakon 9-9 Srbija radi seriju od 6-0. Koševima Šarića i Brzoje naši opet izjednačuju na 15-15, no protivnici stvaraju veliku prednost serijom 9-0 da bi do zvuka sirene zadržali prednost od +7.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade