Sport

Komentari 4

Za povijest: Postali su prvi brat i sestra sa zlatom na isti dan!

Za povijest: Postali su prvi brat i sestra sa zlatom na isti dan!

Prva je do zlatnog odličja u kategoriji do 52 kg stigla džudašica Uta Abe, a onda je zlato uzeo i njezin brat Hifumi. Nikada se u povijesti Olimpijskih igara nije dogodilo da na isti dan brat i sestra ponesu titulu

Japanski džudaški reprezentativci brat i sestra Abe, 23-godišnji Hifumi i 21-godišnja Uta, upisali su se u nedjelju u povijest olimpijskih igara osvajanjem zlatnih odličja u svojim težinskim kategorijama na Igrama u Tokiju.

Judo - Men Judo - Women

Hifumi i Uta su postali prvi brat i sestra koji su istoga dana postali olimpijskim pobjednicima u pojedinačnom sportu.

Prva je do zlatnog odličja u kategoriji do 52 kg stigla Uta Abe, svladavši u finalu na zlatni bod Francuskinju Armandine Buchard. Abe je na olimpijskom tronu naslijedila Kosovarku Majlindu Kelmendi, pobjednicu iz Rio de Janeira, koja je u Tokiju poražena u prvom nastupu od Mađarice Pupp koja je kasnije izgubila borbu za broncu od Talijanke Odette Giuffride. Drugo brončano odličje osvojila je Britanka Chelsie Giles.

Judo - Women

U finalu muške kategorije do 66 kg Hifumi Abe je wazarijem svladao Gruzijca Važu Margvelašvilija. Brončana odličja osvojili su Brazilac Daniel Cargnin i Južnokorejac Baul An.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA: