Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Za Šimunov korak skupljeno je 87.650 kuna aukcijom dresova!

Nakon tjedan dana završila je humanitarna akcija "Šimunov korak" u suradnji 24sata i Dinama. Maleni Šimun (2) dobit će dio potrebnih sredstava za protezu od aukcije Dinamovih dresova

Foto: 24sata/PIXSELL
32 komentara

Hvala vam još bezbroj puta svima! Mi sad idemo u drugo poluvrijeme svoje utakmice. U prvom smo već poveli i nadamo se konačnoj pobjedi! Veselimo se povratku u Hrvatsku kroz tri mjeseca... A onda ćemo zajedno trčati za loptom, duboko ganuta i zahvalna, rekla nam je zadnjeg dana humanitarne aukcije Martina Stojanović, majka hrabrog junaka Šimuna (2).

Dječak je rođen bez više od 25 kostiju u lijevoj nozi, nedostaje mu čašica u kuku i cijelo koljeno, a duplicirala mu se kost na ulazu u kuk. Liječnici u SAD-u koji su ga operirali morali su mu amputirati nogu.

Kako bi se dječaku omogućilo ortopedsko pomagalo kojim bi mogao hodati, 24sata su u suradnji s Dinamom pokrenuli humanitarnu aukciju dresova “modrih” s utakmice koju su protiv Hajduka odigrali 22. studenog. Aukcija naziva “Šimunov korak” ujedinila je sve ljubitelje nogometa, a 23 unikatna dresa sa siluetama vukovarskog Vodotornja, simbola otpora Grada heroja u Domovinskom ratu, od početnih 500 kuna dosegli su i 12.060 kuna.

Toliko je dostigao dres hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića, 10.000 kuna daju za dres Danija Olma, dok je dres Dominika Livakovića u 137 ponuda dogurao do 4810 kuna. Aukcija je završila u 22 sata.

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL, privatni album

Potporu akciji Šimunov korak dali su i televizijski sportski komentatori, koji su uoči prijenosa utakmice Dinamo - Atalanta javnost obavijestili o sedmodnevnoj akciji i na tome im zahvaljujemo. Kao što zahvaljujemo svima koji su poduprli akciju za hrabrog dječaka Šimuna. Aukcija “modrih” dresova za Šimunov korak započela je 26. studenog, a završila u petak navečer.

- Ta ljubav prema Dinamu kod mene i moje obitelji nije od jučer. Prenijela se s naših roditelja, a tu ljubav prenosimo i na djecu. Iako sam sve ovo vrijeme mislila da je ta ljubav jednostrana i beskompromisna prema tom plavom dresu, sad smo na jedan poseban i jedinstveni način osjetili da nam se ta ljubav vratila. Cijenu proteze još ne znamo, jer se svaka izrađuje zasebno, ovisno 
o namjeni, kvaliteti materijala i samoj prilagodbi onoga tko će je koristiti  - komentirala je Šimunova majka Martina pa nastavila:

Foto: Privatni album

- Za sada su nam rekli da se cijena okvirno kreće oko 25.000 dolara, a svaka preostala kuna iz humanitarne aukcije dobro će doći sljedećem djetetu koje će je koristiti.

Zahvalila je svima koji su im na bilo koji način pomogli kroz najteži životni period i borbu za sina, kao i onima koji su im spremni pomoći u budućnosti. Ukupno se u humanitarnoj akciji za malog Šimuna skupilo 87.650 kuna od aukcije dresova.

Posebno se zahvaljujemo aukcije.hr koji su nam pomogli realizirati akciju.

Tema: Šimunov korak

Message