Obavijesti

Sport

Komentari 40

Za Turke sigurno osam igrača, traži se po jedan u svakoj liniji

Za Turke sigurno osam igrača, traži se po jedan u svakoj liniji
1

Zasad su sigurna osmorica: Pletikosa, Srna, Vida, Šimunić, Ćorluka, Modrić, Rakitić i Eduardo! Izbornik Bilić bi sve dvojbe trebao riješiti na treningu u srijedu

VIDEO

U utorak su naši reprezentativci odradili prvi pravi trening u Brežicama, samo je Gordon Schildenfeld, koji je stigao nakon ručka, pola sata trčkarao kako bi se regenerirao, jer je u ponedjeljak navečer igrao za frankfurtski Eintracht. Izbornik Slaven Bilić uobičajeno je za javnost otvorio prvih, zagrijavajućih 15 minuta vježbanja, potom je počeo ozbiljniji dio treninga, nakon kojeg se počeo nazirati i sastav za Tursku!

Zasad su sigurna osmorica igrača: Pletikosa, Srna, Vida, Šimunić, Ćorluka, Modrić, Rakitić i Eduardo! Traže se još tri imena, u svakoj liniji po jedan. Čini se da je lijevom defenzivnom boku najbliži dešnjak Ćorluka(!?), no u toj su zadnjoj liniji moguće brojne kombinacije i Bilić će najviše vremena utrošiti baš na sastavljanje obrane, za koju još konkuriraju Pranjić, Pamić i Schildenfeld.

Upitan je i, uz Eduarda, drugi napadač (Olić ili Mandžukić), izbornika svakako mora veseliti da Olić "ide kao na navijen"! Traži se i zadnji vezni, kandidiraju Vukojević i Dujmović, iako nam za tu poziciju dvoumica baš i nije jasna, jer Vukojević igra standardno dobro u kijevskom Dynamu, a Dujmović ne igra od lipnja i prebačen je u pričuvnu momčad moskovskog Dinama.

Uglavnom, Bilić bi sve dvojbe trebao riješiti na treningu u srijedu rano popodne, uoči odlaska u Tursku. Naši nogometaši lete iz Zagreba posebnim zrakoplovom u 18 sati, a u Istanbulu će biti smješteni u hotelu "Hilton", udaljenom 20-ak minuta vožnje autobusom od stadiona Turk Telekom Arena.

Jerko Leko: Turci su nam dužni, vrijeme je za naplatu!

- U utakmici u Beču trebao sam zamijeniti Rakitića, ali četvrti sudac bio je spor. A upravo je Raketa na kraju pogriješio... - prisjeća se Leko.

Povratnik u hrvatsku reprezentaciju Jerko Leko (31) prošlu je sezonu proveo u turskom prvoligašu Bucasporu. Odigrao je 30 utakmica, zabio dva gola (oba na jednoj utakmici, za 3:2 pobjedu protiv Konyaspora), no klub iz Izmira ispao je iz Super lige, a Leko se vratio kući, u Maksimir.

– Igrao sam protiv većine njihovih igrača, dobri su, znaju igrati nogomet. Turci su, kao i mi, momčad koja želi držati loptu i nametnuti ritam igre. Posebno će nam teško biti u prvih 20-ak minuta, kad će Turci divlje krenuti, pokušat će stvoriti pritisak i rano zabiti gol – kaže Leko.

Turska bi protiv Hrvatske mogla igrati u ovom sastavu: Demirel – Gonul, Çetin, Korkmaz, Balta – Inan Selçuk; Sarioglu, Emre – Hamit Altintop, Turan; Yilmaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige