Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Za uspjeh smo znali živjeti i u kombiju, a sad čekamo stan..

BRAVO, ZADRE Šime Fantela i Igor Marenić uskoro više neće biti podstanari u gradu koji su proslavili. Zadar je olimpijskim prvacima obećao dati stanove...

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
20 komentara

Užas! Kad sam pročitao zločeste i ružne komentare na vijest da smo Šime Fantela i ja dobili stanove, bilo mi je žao da nam je netko uopće išta obećao, rekao je Igor Marenić, koji je s Fantelom osvojio zlato u Riju.

Dečki imaju i svjetske i europske titule, sad i olimpijsko zlato, dakle nema baš nikakve sumnje da su zaslužili da u Zadru, koji su toliko proslavili, više ne žive kao podstanari, i to s navršenih 30 godina.

Sailing - Men's Two Person Dinghy - 470 - Medal Race | Autor: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- U jedrenju nema novca, nema nagrada za prvo mjesto, nema financijske sigurnosti. Igor i ja sami si ne možemo kupiti stan, zaposleni smo u MORH-u kao pričuvni vojnici, pa ne možemo podignuti nikakav kredit. Nismo kreditno sposobni, državne nagrade za uspjehe potrošili smo na treninge, natjecanja. Štednje gotovo da i nemamo - dodao je Fantela.

Samo da Zadar održi riječ, jer je odluka o dodjeli stanova dvojici zlatnih jedriličara samo usmena. Nije naodmet prisjetiti se Giovannija Cernogorza, kojem su obećavali zaposlenje u vojsci nakon zlata u Londonu. Bome se i načekao...

- Da, još ne znamo gdje će biti ti stanovi, njihovu kvadraturu. Sve je dogovoreno usmeno. I moja djevojka je razočarana komentarima ljudi, no mislim da su Zadrani sjajnim dočekom koji su nam priredili pokazali što misle o našem uspjehu - istaknuo je Fantela.

Marenić je s 15 godina došao u Zadar živjeti kod Fanteline obitelji. Šime i Igor dijelili su sobu i u studentskom domu u Zagrebu, a cimeri su bili i u kombiju kojim su prešli više od 450.000 kilometara.

- Preko noći sam promijenio obitelj. Dva dana uoči 2. razreda srednje škole došao sam k Fantelinima. Lijepo su me primili i hvala im na svemu. I nisam imao baš nikakav popust zato što sam došao k njima s Cresa, morao sam čistiti i obavljati kućanske poslove kao i Šime i njegov brat Mihovil. Nas trojica smo bili u jednoj sobi i odlično smo se slagali - istaknuo je Igor.

Na putovanjima su nerijetko spavali u starom kombiju.

- Hranu smo pripremali na kuhalu, a sjećam se da smo jednom prali suđe u švicarskim jezerima. Srećom, nitko nas nije vidio - nasmijao se Fantela.

S vlastitim stanom napokon će dečki moći početi razmišljati i o obitelji.

- Imamo 30 godina, ja sam i zaručen. Valjda je došlo vrijeme da razmišljamo o obitelji, djeci - rekao je Šime.

Naši partneri pišu
Message