Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Zaboravite onih 6-0, Hrvatska je jaka! I sigurno će napasti...'

'Zaboravite onih 6-0, Hrvatska je jaka! I sigurno će napasti...'
4

Kritike nisu neopravdane, ali neće me jedna utakmica u kojoj mi zvižde izbaciti iz takta. Kritike kolega? To su frustrirani komentari... Hrvatska? Ne igraju samo Modrić i Rakitić, čitava je momčad važna, kaže Ramos

VIDEO

Utakmica će biti drugačija od one u Elcheu, malo toga se može usporediti. Odlučujuća utakmica i i za nas i za njih, rekao je španjolski izbornik Luis Enrique na konferenciji za medije uoči utakmice s Hrvatskom.

Španjolska će, ako pobijedi, osigurati prvo mjesto. Ali ako izgube od Hrvatske, prijeti im da na kraju završe drugi i ne izbore završni turnir.

- Ova je utakmica sve ili ništa i za nas i za njih. Ovo je kratko natjecanje, lako se spotaknuti, sve opcije su otvorene. Hrvatska ima šanse za kvalifikacije ako pobijedi zadnje dvije utakmice, to moramo prihvatiti. Ali mi se nadamo da ćemo sutra već sve riješiti - napomenuo je Enrique koji nije želio izdvojeno govoriti o nikome od svojih igrača.

- Imam 24 raspoloživa i jednaka igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Kakvu Hrvatsku očekuje?

- Mislim da će biti suprotno od onoga što je Modrić najavio (Luka je rekao kako će Hrvatska igrati strpljivo, nap.a) i da će Hrvatska početi odmah s pritiskom. Ali nitko od nas ne želi otkriti što će napravit, sutra ćemo sve vidjeti.

- Drugo poluvrijeme protiv Engleske je bilo realno stanje, ali nismo se za Hrvatsku pripremali protiv Engleske, nego smo se usredotočili na njihovu igru i na njihove pogreške - zaključio je Enrique.

POGLEDAJTE VIDEO

Sergio Ramos i Luis Enrique najavljuju sutrašnju utakmicu Hrvatske i Španjolske na Maksimiru Reporter: Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Srijeda, 14. studenoga 2018.

Sergio Ramos je prije nekoliko dana nahvalio Jordija Albu iz Barcelone. Njega je izbornik ignorirao u svojim prvim utakmicama na klupi reprezentacije, ali uoči Hrvatske je dobio poziv. Je li Španjolska jača s Albom?

- Jedan je od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji. Ali svi su dobri, odigrat ćemo na visokom nivou - rekao je kapetan Španjolske koji smatra da bi iskusni igrači trebali skinuti pritisak s mladih u momčadi.

- Mlade treba pustiti da uživaju na terenu, a mi stariji moramo preuzeti i njihove pogreške na sebe. Svi smo tu da damo najviše što možemo. Mi stariji moramo podnijeti teret. 

- Kritike? Nisu nepravedne. Proživio sam i dobro i loše, neće me jedna utakmica u kojoj mi zvižde izbaciti iz takta. Moramo odigrati što bolje pa će i navijači biti mirniji - kaže španjolski branič,  a onda se osvrnuo na kritike koje je dobio od kolega. I Dejan Lovren je nedavno rekao da Španjolac griješi više od njega, ali da ga ne prozivaju jer Real uvjerljivo pobjeđuje...

- Ne bih htio kritizirati nikoga i odgovarati na frustrirane komentare. Treba pustiti vrijeme da prođe... Neki ljudi žele biti na naslovnicama, a ja sam takav kakav jesam.

- Ja se posvećujem nogometu i to je ispravno. Svatko ima svoje mišljenje, ali meni je drago da treneri imaju samo dobre riječi za mene i da mi pokazuju povjerenje. Ja sam prvi koji će uvijek biti najpravedniji prema nogometu. Sutra nije utakmica samo tih 90 minuta, iza toga stoji jako puno rada i jako puno uloženog vremena - rekao je Ramos i za kraj otkrio kakvu Hrvatsku očekuje:

- Čeka nas finale, utakmica koja može odlučiti rasplet i Hrvatske, a i nas. Nije stvar samo rezultata, ne očekujem briljantnu utakmicu kao u Elcheu. Modrić i Rakitić su snažni, daju uvijek sve od sebe. Ali ne moramo se mi obraniti od jedne osobe nego od čitave ekipe koja je jaka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu