Obavijesti

Sport

Komentari 337

Gotovo je?! Šuker već ima 14 potpisa, Šimić ispada iz utrke

Gotovo je?! Šuker već ima 14 potpisa, Šimić ispada iz utrke
7

Split i Zadar stali su uz Šimića, Istra i Lika još nisu odlučile, ali kako stvari stoje, to neće biti presudno. Davor Šuker je, prema neslužbenim informacijama, osigurao 14 potpisa i ostaje šef HNS-a

VIDEO

Prema neslužbenim informacijama, nogometni savezi Vukovarsko-srijemske županije i Koprivničko-križevačke županije stali su uz Šukera koji sad ima 16 potpisa. Ako su informacije s terena točne, onda je utrka za predsjednika HNS-a gotova.

Dario Šimić više se ne može niti kandidirati, čak ni da dobije, uz Split i Zadar, podršku u Dubrovniku i Istri pa čak i u Lici, koja se, kako smo doznali, još nije izjasnila.

U današnjem dramatičnom raspletu događaja najneizvjesnije je bilo u Istri koja se podijelila oko toga kome se prikloniti, Šimiću ili Šukeru. Takvih dilema nije bilo u Splitu, a ni u Zadru koji je jednoglasno stao uz Šimića...

Cirkus u Istri

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pravi cirkus nastao je danas na sjednici županijskog nogometnog saveza u Istri, gdje su ljudi okupljeni oko predsjednika Rudara iz Labina Remze Zalihića, umalo, za pola glasa, ostali kratki da dobiju potrebnu većinu u skupštini.

Imali su 137 glasova, bilo im je potrebno 138, ali Jedinstvo Omladinac iz Nedešćine, svega par kilometara udaljen od Labina, ostao je suzdržan, a njihov glas nosio je dva boda. Struja okupljena oko Igora Žikovića, koja je naklonjena Davoru Šukeru, dobila je svega 107 glasova tako da Istrijani, prema svemu sudeći, ovaj put neće ni imati predstavnika na skupštini HNS-a 22. prosinca. 

Preostaje im još jedan sastanak u četvrtak na kojem će se pokušati dogovoriti daju li podršku Šukeru ili Šimiću, a tu ipak nešto bolje stoje Igor Žiković sa sedam od 13 glasova IO Nogometnog saveza istarske županije. No do četvrtka se može puno toga promijeniti jer za nogometne prilike u Istri iznimno je zainteresiran lokalni IDS. No kako stvari stoje, glas na koji je računao Šuker vjerojatno neće odlučivati o ničemu.

'Što Šukeru vrijedi pobjeda kad je 90 posto naroda protiv njega?'

Skupština Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske kandidirala je Darija Šimića sa 184 glasa 'za' i dva suzdržana, a jednoglasna podrška Šimiću stigla je sa sjednice Nogometnog saveza Županije zadarske. 

Neslužbeno doznajemo kako je NS vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, unatoč porukama koje su dočekale čelnike tih saveza, podržao Šukera.

'Vratiti nogomet hrvatskom narodu'

U utorak se sastaje Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije dubrovačko-neretvanske koji bi također trebao podržati Darija Šimića. Ostaje vidjeti hoće li se što promijeniti u Šibeniku u kojem su navijači ogorčeni nakon potpore Šukeru, a neki članovi nogometnog saveza traže da se ponovno glasuje. Čak i da Šimić tu dobije dva glasa, nema nikakve šanse jer mu treba 9 potpisa.

Na skupštini NS Županije splitsko-dalmatinske bio je Stipe Pletikosa.

- Ponosan sam što je grad iz kojeg dolazim Dariju dao jednoglasnu podršku te što sam i ja dio te priče. Bez obzira kako ovo završilo, 7. ili 22. prosinca, mi ćemo nastaviti ovu priču jer nas obvezuje ova podrška. Ne vjerujem da Šuker ima 14 potpisa, da ima, već bi ih pokazao, pa sve i da ima i da dobije sve glasove, što mu to vrijedi kad je 90 posto naroda u Hrvatskoj protiv ovakvog HNS-a. Vjerujemo da ćemo Hrvatski nogometni savez vratiti hrvatskom narodu - rekao je Pletikosa.

Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske kandidirao je Marka Ercega za člana Izvršnog odbora HNS-a.

- Svjedoci ste borbe i podrške navijača koja je u ovom trenutku najvažnija. Došlo je vrijeme da se stvari promijene i krenu u pravom smjeru - rekao je Erceg.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...