Obavijesti

Sport

Komentari 1

Zadar igrao treći put u pet dana i razbio Cibonu! Krešo Ljubičić: Moramo riješiti neke probleme

Zadar igrao treći put u pet dana i razbio Cibonu! Krešo Ljubičić: Moramo riješiti neke probleme
6

Sada je stanje na tablici potpuno izjednačeno na vrhu: Cibona, Zadar i Split imaju omjer 25-6. Kod pobjednika 26 koševa i 7 skokova Božića i pet igrača s 12 i više koševa. Ljubičić je bio najefikasniji kod "vukova" s 21 košem

VIDEO

Košarkaši Zadra uvjerljivo su pobijedili Cibonu u Zagrebu 96-75 (27-21, 21-15, 25-21, 23-18) u derbiju hrvatskog prvenstva. Sada je stanje na tablici potpuno izjednačeno na vrhu: Cibona, Zadar i Split imaju omjer 25-6.

Pokretanje videa...

Navijanje u Zadru 01:08

"Vukovi“ su bili prilično oslabljeni i deficitarni visinom jer su Perasović i Vuković izostali zbog ozljeda. Cibosi su odlično otvorili susret, osobito precizni Smajlagić, koji je dvjema tricama donio i najveću prednost 18-9. U tom dijelu susreta aktualni su prvaci zaustavili Božića, koji je prvi koš zabio s linije slobodnog bacanja tek u sedmoj minuti.

Dobar vanjski šut, tri pogođene lopte iz pet pokušaja i dosta optimizma bilo je tada na klupi domaćina. Međutim, već u tim trenucima osjetilo se kako Cibona ponovno ne kontrolira reket, a u tom segmentu je Zadar uvijek najjači. Momčad Danijela Jusupa s čak pet dvometraša u petorci osvojila je skok, a Lakić je na poziciji organizatora igre bio ogromna brana za Kapustu.

Rijeka: Završni turnir košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić, Cibona - Zadar

Gosti su napravili nevjerojatnu seriju u sljedećih pet minuta. Uistinu, 27-3 je statistički podatak koji nije lagano nadmašiti. Tom ogromnom serijom Zadrani su poveli s velikih 36-21, a Sesarova momčad je potonula.

Zadar je nadskakao Cibonu (21-9), pogodio je čak 11 dvica iz 14 pokušaja, što je dokaz potpune dominacije u reketu. Uz to je lopta u posjedu Zadrana bila brža i preciznija. Omjer asistencija na poluvremenu je 13-8 za Jusupove izabranike. Unatoč slabijem početku, Božić je na poluvremenu već imao 16 koševa, a s druge strane ostalo je usamljeni Mazalin s 15.

Nastavak nije donio neizvjesnost. Cibosima je hendikep u visini bio nenadoknadiv, a suparnik je igrao vrlo dobro i nije dopustio rezultatsko približavanje. Koševima Ljubičića i Kapuste momčad Josipa Sesara posljednji puta barem prividno prijeti, ali više od smanjenja na 59-71 nije uspjela napraviti. Zadrani su u nekoliko navrata vodili i s dvadesetak poena prednosti, a u tom su razdoblju imali duplo više skokova od Zagrepčana. U svakom slučaju, potpuno zaslužena pobjeda Zadra koji je ostvario dominaciju u svim segmentima igre, osobito u visini jer osim Ljubičića, Cibona izostankom Vukovića i Perasovića nije imala dovoljno aduta pod obručima.

Kod pobjednika 26 koševa i 7 skokova Luke Božića, a standardno koristan je bio i Marko Ramljak sa 17. Zadar je imao petoricu s 12 i više koševa. Krešimir Ljubičić bio je najefikasniji igrač "vukova". Ubacio je 21, a Smajlagić je dodao 18 koševa.

Zadar nakon 12 godina srušio Crvenu zvezdu u Beogradu

- Jednostavno nismo bili pravi, a jedan od razloga je i u tomu što nismo već duže vrijeme imali mogućnost trenirati pet na pet. Neki su nam igrači bolesni, neki ozlijeđeni i jasno je da se njihov izostanak morao osjetiti. Međutim, to ne umanjuje sjajan nastup Zadrana i njihovu pobjedu. Sljedećih četiri, pet dana moramo iskoristiti da se maksimalno pripremimo za Split i okrenemo se onome što nas očekuje u završnici prvenstva - rekao je Josip Sesar, trener Cibone, a pobjednički strateg Danijel Jusup naglasio je:

- Odigrali smo jako dobru utakmicu, bez obzira na to što nam je već bila treća u svega pet dana. Energetski smo odlično izgledali, kontrolirali smo, osim samoga početka, gotovo cijeli susret. Cibona je odlična napadačka momčad i tricama uvijek svakome može napraviti probleme. Uspjeli smo ih u tome zaustaviti, uvjerljivo na kraju pobijediti i jako sam sretan zbog toga.

Zadar nakon 12 godina srušio Crvenu zvezdu u Beogradu

Igrač Cibone Krešimir Ljubičić kaže:

- Baš loša utakmica s naše strane, loše smo ušli i na isti je način završili. Imali smo tek pojedina razdoblja u ovom dvoboju, od svega par minuta u kojima smo nešto uspijevali napraviti, međutim to nije bilo dovoljno. Nismo bili pravi i očito ćemo morati nešto promijeniti u idućim susretima sa Zadrom. Trebamo sada riješiti neke svoje probleme, vjerujem da ćemo igrati kompletni u sljedećim dvobojima. Pokušat ćemo dobiti Split i onda ćemo vidjeti na kojem ćemo mjestu dočekati play-off.

Najbolji igrač Zadra i MVP ABA lige Luka Božić rekao je:

- Uvijek je teško protiv Cibone, bez obzira gdje se igra. Iako je kod nas prisutan umor u ovakvom rasporedu utakmica kada igramo već treći puta u svega pet dana, odradili smo ovaj derbi na visokoj razini. Zaslužili smo pobjedu i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger