Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zadar izgubio nakon produžetka

Zadar izgubio nakon produžetka

Zadar je na -1 (100-101) imao puni napad za pobjedu, ali je najbolji igrač utakmice Dario Drežnjak promašio tricu za slavlje gostiju. Drežnjak je zabio 34 koša

VIDEO

U susretu 14. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na gostovanju u Podgorici poražen nakon produžetka od Studentskog centra sa 100-101.

Nakon što su Zadrani u prvom susretu uvjerljivo slavili rezultatom 96-67, ovoga puta pobjeda je pripala crnogorskom sastavu. Premda je Zadar imao zadnji napad u regularnom dijelu utakmice, te produžetku. Dodajmo i kako su Zadrani tijekom utakmice imali čak 18 izgubljenih lopti.

Zadar: Utakmica 7. kola AdmiralBet ABA lige, KK Zadar - KK Budućnost
Zadar: Utakmica 7. kola AdmiralBet ABA lige, KK Zadar - KK Budućnost

Domaćin je krenuo bolje, u prvoj dionici Studentski centar je u nekoliko navrata imao sedam razlike, no Zadar je okrenuo rezultat u svoju korist (29-28), da bi prva četvrtina završila 35-34 za domaćine.

U drugoj dionici Zadar je imao +5 (49-44), ali se na poluvrijeme otišlo u egalu (51-51). U trećoj četvrtini je hrvatski sastav imao i sedam razlike (59-52), no Studentski centar je okrenuo rezultat u +7 (72-65), da bi u zadnjoj dionici povećao prednost na devet razlike (76-67).

Međutim, Zadar je tri i pol minute prije kraja stigao do prednosti (82-81), ali vodstvo nije dugo zadržao. U posljednju minutu se ušlo sa 87-83 za domaćine, a 12 sekundi prije kraja Antonio Jordano je zabio tricu za poravnanje (89-89). Nakon brzog prekršaja, Emir Hadžibegović je promašio dva slobodna bacanja i Zadar je imao 11 sekundi za pobjedu, ali nije uspio.

Sličan rasplet vidjeli smo i u produžetku, Zadar je na -1 (100-101) imao puni napad za pobjedu, ali je najbolji igrač utakmice Dario Drežnjak promašio tricu za slavlje gostiju.

Domaćine je do šeste pobjede vukao Loren Jackson sa 32 koša, pet skokova i pet asistencija, dok je Danilo Tasić zabio 28 koševa uz pet skokova.

Kod Zadra, kojem je to bio sedmi poraz, najefikasniji je bio Drežnjak sa 34 koša i devet skokova. Luka Božić je dodao 25 koševa, 14 skokova i devet asistencija.

Preostala dva hrvatska predstavnika igrala su ranije. Split je još u četvrtak u dvorani na Gripama pobijedio Budućnost sa 87-85, dok je Cibona u nedjelju izgubila u Beogradu od Partizana sa 68-93.

Na ljestvici vodi Partizan sa 26 bodova, Crvena zvezda ima 25, a Cedevita Olimpija i FMP po 24 boda. Zadar je šesti, Cibona osma, a Split deveti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...