Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zadar se pridružio Splićanima: Dobili Sonik za polufinale Kupa

Zadar se pridružio Splićanima: Dobili Sonik za polufinale Kupa
1

Zadar je u posljednjem četvrtfinalu pobijedio Sonik Puntamiku sa 99-73, Split je uvjerljivo pobijedio Pulu 1981 sa 107-64, Gorica je izborila polufinale pobjedom protiv Hermes Analitice sa 101-82...

VIDEO

Košarkaši Cibone i Gorice, te Split i Zadar igrat će u četvrtak u polufinalu završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića koji se održava u Zadru.

Zadar je u posljednjem četvrtfinalu pobijedio Sonik Puntamiku sa 99-73, Split je uvjerljivo pobijedio Pulu 1981 sa 107-64, Gorica je izborila polufinale pobjedom protiv Hermes Analitice sa 101-82, dok je Cibona bila bolja od Šibenke sa 106-93.

Zadar u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića slavio protiv Sonik Puntamike

Puntamika je bolje ušla u susret, u prvoj četvrtini u nekoliko navrata imala je četiri koša prednosti, a sa +4 završila je i prva četvrtina (27-23). No, Zadar je uzvratio u drugoj dionici koju je dobio sa čak 14 razlike (32-18) okrenuvši na poluvremenu rezultat u svoju korist (55-45). Do kraja susreta više nije bilo neizvjesnosti i Zadar je na koncu slavio sa 

Zadar su do pobjede vukli Martin Junaković sa 19 koševa, te Ivan Siriščević i Dominic Gilbert sa po 14 koševa, dok su kod Sonik Puntamike najefikasniji bili Tomislav Cvitković sa 16 koševa i Šime Špralja sa 12 koševa.

Zadar će u polufinalu igrati protiv Splita koji je rutinski odradio posao protiv Pule 1981 pobijedivši 107-64.

Pula se držala prvih 11 minuta, čak je vodila 24-22, no tada se 'ugasila'. Split je ubacio u brzinu više i do kraja poluvremena momčad s Gripa je imala 16 koševa razlike (51-35). U drugom poluvremenu prednost Splita je samo rasla, a na koncu je završilo +43 (107-64).

Momčad Ivice Skelina do pobjede su predvodili Toni Perković sa 23, Antonio Vranković sa 20 i Tomislav Gabrić sa 16 koševa, dok su u suparnički redovima najefikasniji bili Matija Bilalović sa 18, te Nikola Filić i Igor Stojanović sa po 10 koševa.

U drugom polufinalnom paru igrat će Gorica i Cibona.

Gorica je izborila polufinale pobjedom protiv Hermes Analitice sa 101-82. Gorica je povela 6-0 i do kraja utakmice više nije ispuštala prednost. U prvoj četvrtini imala je +10 (15-5), da bi u drugoj dionici povećala prednost na 14 razlike (44-30). U trećoj četvrtini Hermes Analitica se približila na četiri koša zaostatka (59-55), međutim Gorica je vrlo brzo pobjegla na + 15 (78-63) i time razriješila pitanje pobjednika. U posljednjoj četvrtini momčad Josipa Sesara samo je održavala visoku prednost do konačnih +19.

Goricu su do pobjede predvodili Lovro Mazalin i Ivan Majcunić sa po 13 koševa, dok su Ante Gospić i Ante Mašić dodali po 12 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Filip Kordić sa 24 koša, te Franko Kalpić sa 16 koševa.

Cibone je u prvom susretu četvrtfinala pobijedila Šibenku sa 106-93. Cibonu je predvodio Ivan Novačić sa 31 košem, Josip Bilinovac zabio je 12, a Krešimir Ljubičić 11 poena. U redovima Šibenke najbolji je bio Toni Nakić sa 21 poenom, Tonko Vuko zabio je 16, a Jakov Vladović 14 koševa.

Obje polufinalne utakmice na rasporedu su u četvrtak. Cibona i Gorica će igrati u u četvrtak u 18.00 sati, dok će Zadar i Split odmjeriti snage u 20.30 sati.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao