Obavijesti

Sport

Komentari 17

Zagreb je najgora momčad svih liga, Ilija (74) najstariji trener

Zagreb je najgora momčad svih liga, Ilija (74) najstariji trener
1

Ilija Lončarević je sa 74 godine i šest mjeseci najstariji trener u prve tri naše lige. U istoj je ligi i 45 godina mlađi trener Kurilovca Perica Vidak. "Uz ovaj posao, razvijam i nogometnu aplikaciju", kaže Vidak

VIDEO

Najbolja obrambena momčad u prve tri hrvatske lige je Dinamo. Hrvatski prvak je do ovog kola primao manje od gola po utakmici u prosjeku, točnije 0,46 gola po utakmici.

Pedantni statističari s Facebook stranice Treća HNL Istok izračunali su i da su dvije najefikasnije momčadi u prve tri lige Vinogradar i Dubrava. Oni u prosjeku postižu 2,84, odnosno 2,50 gola po utakmici. Odmah iza njih su Dinamo i Cibalia.

Očekivano, “modri” su u jednoj kategoriji na vrhu, a u drugoj kategoriji pri samom vrhu. Dinamo godinama dominira u hrvatskom nogometu i ne čudi da je sjajan i ove sezone i kad su u pitanju i napad i obrana. Najmanje golova zabija Zagreb, a "pjesnici" i primaju najviše. Bivši prvak po tome je najgora momčad svih hrvatskih liga!

Napravljena je i analiza 70 najboljih klubova u Hrvatskoj kad su u pitanju starosne dobi trenera. Najstariji trener u prve tri hrvatske lige ima 74, a najmlađi ima 29 godina. Dakle, razlika je čak 45 godina. Najmlađi trener u prve tri lige je Perica Vidak, trenera Kurilovca, koji igra u trećoj ligi. On ima 29 godina i tri mjeseca. Najstariji trener je Ilija Lončarević, koji sjedi na klupi HAŠK-a. Poznati brk hrvatskog nogometa ima 74 godina i šest mjeseci.

-  Nije Perica kriv što je tolika razlika, to je moja krivnja - smije se Lončarević i dodaje:

- S klupe odlazim na kraju sezone. Treninzi me vesele, ali nije lako biti na klupi. To je veliko opterećenje. Ali, čovjek radi dok se osjeća dobro. Nema to veze s godinama. Mislio sam da nikad više neću biti trener, ali odlučio sam pomoći momčadi.

Od Perice Vidaka su u Kurilovcu stariji i neki igrači, a on zasad odlično vodi momčad.

- Mijenja se trend, sve je više mlađih trenera. Uz posao na klupi, razvijam i nogometnu aplikaciju. Zvat će se Footable Pro, ovog ljeta će biti na tržištu - otkriva nam Vidak.

Na aplikaciji radi s prijateljem.

- Prijatelj Karlo Brdek i ja pripremamo aplikaciju koja će moći pomoći svim ljudima u nogometu. Naročito nogometnim akademijama. 

Uz Iliju je među najstarijim trenerima i Milivoj Bračun, koji vodi Trnje, on ima 62 godine. Najmlađi trener prve lige je Dino Skender, strateg Osijeka ima 35 godina. Ako se ovako nastavi, uskoro bismo na klupi nekoga kluba iz prve ili druge lige mogli imati trenera koji će imati samo 30 godina. Prate se europski trendovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja