Sport

Komentari 1

Zagreb kod kluba koji je čak i lošiji: 'Ma puno su jači od toga'

Zagreb kod kluba koji je čak i lošiji: 'Ma puno su jači od toga'

Startali su loše, upisali neke neplanirane poraze i trenutno imaju dosta kompleksno stanje unutar kluba. Što se nas tiče, mogu reći da ni mi ne stojimo sjajno, kaže trener Obrvan

Nakon tri tjedna stanke PPD Zagreb vraća se Ligi prvaka. Nema puno dobrih europskih vijesti zasad za zagrebaše, ali imaju ih priliku donijeti u srijedu iz Bresta gdje će gostovati kod Meškova, kluba koji je čak i lošiji od njih. Bjelorusi su na čistoj nuli nakon šest kola, a da nije u pitanju samo težak raspored i protivnici, pokazali su u subotu u domaćim okvirima protiv SKA Minska koji im je u gostima uzeo bod, što se gotovo nikad nije dogodilo.

Dakle, realna šansa za zagrebaše postoji i trebala bi se iskoristiti ako se misli uhvatiti Vardar jer Elverum je već otišao predaleko. Bjeloruse najbolje poznaje Sandro Obranović koji se iz Meškova ljetos vratio u Zagreb.

- Jako mi je drago što se vraćam gore u Brest jer sam tamo proveo tri zaista lijepe sezone. Svi znamo koliko je teško igrati u Brestu, u prvom redu zbog dosta nezgodnog puta. Što se njih tiče mogu reći da bez obzira na loše stanje na tablici oni imaju jako dobru ekipu. Ova utakmica od prevelike je važnosti kako njima tako i nama i mogla bi jednu ekipu pogurati prema prolazu, dok bi druga gotovo sigurno ostala bez šansi. S njima smo se ove sezone već susreli u SEHA ligi i volio bih da ponovimo svoje jako dobro izdanje iz tog susreta i da se iz Bjelorusije vratimo s dva boda.

Zagreb: PPD Zagreb i Montpellier susreli se u 6. kolu rukometne Lige prvaka

Početkom rujna Zagreb je iznenadio Meškov, uz povratak u drugom poluvremenu prošao u finale nakon sedmeraca. U toj su utakmici zagrebaši na duže vremena ostali bez Srne koji se vratio u kadar, pa Ivica Obrvan ima nešto više opcija iako situacija i dalje nije idealna.

- Musa je protiv Gorice zaradio tri šava te je propustio nekoliko treninga, ali biti će na dispoziciji ekipi. Što se ostatka ekipe tiče naš zdravstveni bilten jest takav kakav je, ali tek ćemo sutra prije puta definitivno znati na koga sve možemo računati. U svakom slučaju tko god da se nađe u sastavu mora biti svjestan da treba dati svoj maksimum kako u napadu, tako i u obrani - kazao je Obrvan.

- Bit će to dvoboj dvaju ekipa sa začelja tablice, ali osobno smatram da su oni puno snažnija ekipa od toga što sugerira stanje na ljestvici Lige prvaka. Startali su loše, upisali neke neplanirane poraze i trenutno imaju dosta kompleksno stanje unutar kluba. Što se nas tiče, mogu reći da ni mi ne stojimo sjajno, ali eto imamo makar taj jedan bod - rekao je Obrvan.

Ceh tog kompleksnog stanja platio je Ivan Pešić koji je osam godina bio u Meškovu, kapetan, a oni ga se pod izlikom medicinskih razloga riješili raskidom ugovora. 

- OK, imao sam neke probleme, ali više od mjesec dana treniram, u međuvremenu sam branio i za hrvatsku reprezentaciju. To sigurno nisu glavni razlozi ovakvog prekida naše suradnje. Vidjet ćemo što će biti dalje. Ovdje sam više od osam godina, sigurno nisam zaslužio ovakav kraj - rekao nam je Pešić.

Najčitaniji članci