Obavijesti

Sport

Komentari 319

Ćirina galvanizacija uspjela: Dinamo izgubio od Zagreba!

Ćirina galvanizacija uspjela: Dinamo izgubio od Zagreba!
14

Nogometaši Zagreba u posljednjoj utakmici 17. kola HNL-a šokirali su Dinamo u Kranjčevićevoj slavljem 1-0. Abdurahimi je donio prvu pobjedu Ćire za 'pjesnike'

VIDEO

Ako im treba Bandić da budu motivirani, onda j...š to. Nama je cilj bod, rekao je Ćiro Blažević u najavi gradskog derbija sa Zagrebom protiv 'svojeg' Dinama.

U jednom je bio u pravu, a u drugom na njegovu sreću je pogriješio. Momčadi Ante Čačića očito nije bila dovoljna motivacija zagrebačkog gradonačelnika na koju se pozvao, a 'tata' Ćiro ne da nije iznenadio 'modre' uzevši im bod već ih je pobijedio!

Posljednjeplasirani Zagreb šokirao je prvoplasirani Dinamo u posljednjoj utakmici 17. kola HNL-a svladavši ga u Kranjčevićevoj 1-0. Ćiro je tako došao do svoje prve, ujedno i najslađe pobjede na klupi Zagreba ove sezone, a njome je i prekinuo negativni niz od tri poraza.

- Ovo je iznenađenje treba Zagrebu čestitati na zasluženoj pobjedi. Imali smo sve u svojim rukama, četiri, pet čistih prilika, stativa. Kad nismo realizirali svoje šanse, kazna nas je stigla. Imali smo inicijativu, težili smo golu, ali osjetio se zamor kod nekih naših igrača od srijede. Svojim igračima ne mogu prigovoriti, ali fali ta točka na i koja nas je koštala tri boda. Falilo je i malo sportske sreće - rekao je trener Dinama Čačić, a nadovezao se Ćiro Blažević:

- Moj kolega i prijatelj Ante Čačić savršeno je demonstrirao što se dogodilo na terenu. Dinamo je pokazao jednu moć, ali nogomet je takav kakav je. Ponosan sam na svoju ekipu jer su pobijedili mnogo jačeg protivnika. Igrači su dali zadnji atom svoje energije, neki su bili na izmaku svojih snaga. Pobjeda je bitna za nas, ali slažem se s Čačićem da je Dinamo imao izgledne prilike.

- Danas sam jako sretan jer je rođendan i imendan moje majke Kate, cijelo vrijeme se njoj molio za pomoć - izjavio je Ćiro i dodao:

- Ne mislim da je Mamić žalostan zbog ovog jer je njemu silno stalo do Zagreba te žarko želi da ostane u ligi.

Za treću pobjedu Zagreba, odnosno treći poraz Dinama pobrinuo se Besart Abdurahimi u 50. minuti. S desne strane na peterac je ubacio Šovšić, a Abdurahimi je bez poteškoća zakucao iza leđa Kelave za 1-0. To je ujedno bila prva ozbiljna prilika 'pjesnika' na utakmici, a posljednjih 10 minuta domaćini su igrali s igračem manje jer je Nadarević dobio crveni karton zbog guranja protivnika. Zanimljivo je da je utakmicu pratila cijela momčad Hajduka s Mišom Krstičevićem.

Prva HNL, 17. kolo:

Zagreb - Dinamo 1-0 (Abdurahimi 50')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli