Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zagreb u posljednoj sekundi ispustio je pobjedu u Minsku

Zagreb u posljednoj sekundi ispustio je pobjedu u Minsku
1

Kao ni nogometaši tako ni rukometaši nisu uspjeli svladati Dinamo u gostima. No za razliku od 'modrih', RK Zagreb izborio je bod protiv Minska u 2. kolu Lige prvaka

VIDEO

Rukometaši CO Zagreba nisu uspjeli doći i do druge pobjede u ovosezonskoj Ligi prvaka. Na gostovanju kod Dinamo Minska mlada momčad Slavka Goluže odigrala je nerješeno 27-27. Zagrebaši su kod bjeloruske momčadi stigli s uvodnom pobjedom od prije nekoliko dana nad Pick Szegedom, a od novog slavlja praktički ih je dijelila jedna sekunda.

Josip Valčić je donio vodstvo u posljednjem napadu Zagreba za 27-26, a u posljednjim trenucima Dinamo je imao udarac s devet metara preko živog zida. Nažalost, najbolji strijelac domaćina Pavel Atman pogodio je za konačno iznenađenje i donio po bod svakome.

Dinamo i Zagreb tijekom cijele utakmice mijenjali se u vodstvu, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću Bjelorusa 14-11. U završnici Zagrebaši su imali prednost, koju ipak nisu uspjeli sačuvati do kraja.

- Prvo moram kazati da mi je žao što nije bilo više koncentracije na zapisničkom stolu u tim posljednjim trenucima susreta. U toj silnoj gužvi delegati nisu vidjeli da je osam ili devet protivničkih igrača u polju, jer su domaćini napravili krivu izmjenu - rekao je trener CO Zagreba Slavko Goluža i dodao:

- Zadovoljan sam kako smo otvorili utakmicu, ali nakon 23. minute opet upadamo u crnu rupu. Previše ishitrenih šuteva, previše tehničkih grešaka u napadu plus premalo trčanja i onda normalno da ti loše krene. Nastavak smo opet loše otvorili, ali nakon toga promijenio sam obranu na 6-0 jer sam znao da će ih to iscrpiti i tako se i dogodilo. Pokazali smo karakter u tom preokretu, ali smo na koncu susreta opet brzopletu ispustili pobjedu. Plaćamo danak našoj mladosti i premda je na momente izgledalo dobro, ne možeš očekivati da češ dobiti susret s igrom 1 na 1.

Najbolji u redovima gostiju bio je Josip Valčić sa 6 golova te Horvat i Stepančić sa po 5 golova, dok je Ivić ostvario 14 obrana. Kod Dinama najbolji je bio Atman sa 7 golova.

- Teška i tvrda utakmica, prepuna oscilacija s obje strane. Osobno mislim da je ovo veliki uspjeh i vrlo važan bod. Šteta zbog načina na koji su Bjelorusi osvojili bod, ali mi smo mlada momčad i takve situacije će nam se događati vjerujem kroz cijelu sezonu. Iskustvo ne dolazi preko noći, moraš odigrati velik broj ovakvih susreta da ga stekneš - rekao je Josip Valčić.

Duvnjakova četiri gola u remiju HSV-a

Nakon što su Dinamo Minsk i hrvatski prvak CO Zagreb u 2. kolu skupine D odigrali 27-27, i druga utakmica dana u rukometnoj Ligi prvaka završila je potpuno identičnim rezultatom. HSV je u skupini A izborio samo remi protiv Čehovskih medvjeda.

Prošli su vikend Hamburžani kao gosti svladali Ademar Leon, ali nisu uspjeli ponoviti jednako dobru igru na svome terenu protiv ruskog prvaka. Već su se na startu našli u zaostatku koji su do poluvremena ipak pretvorili u prednost 15-12. No, u nastavku su gosti počeli koristiti brojne pogreške njemačke momčadi koja je na kraju ipak iščupala bod.

Hans Lindberg je s deset pogodaka bio prvi strijelac HSV-a u čijem su dresu, već uobičajeno, nastupila i trojica hrvatskih rukometaša. Domagoj Duvnjak je postigao četiri gola, Blaženko Lacković jedan, dok Igor Vori nije bio među strijelcima. Kod gostiju je s deset golova najbolji bio Dmitrij Kovaljev.

Rukometna Liga prvaka, 2. kolo:

Skupina A:

HSV - Čehovski medvjedi 27-27

Redoslijed: 1. Čehovski medvjedi 3, 2. HSV 3, 3. Montpellier 1 (-1), 4. Flensburg 1 (-1), 5. Ademar Leon 0 (-1), 6. Partizan 0 (-1) 

skupina D:

Dinamo Minsk – CO Zagreb 27-27

Redoslijed: 1. Co Zagreb 3, 2. Barcelona 2 (-1), 3. Füchse Berlin 2 (-1), 4. Dinamo Minsk 1, 5. Pick Szeged 0 (-1), 6. Schaffhausen 0 (-1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom