Obavijesti

Sport

Komentari 125

Dinamo je Karlovcu utrpao pet komada, sad je na redu Malmö

U utakmici 4. kola HNL-a Dinamo je na Maksimiru pobijedio Karlovac 5-0. "Modri" su poveli preko Krstanovića. Posao su završili Milan Badelj, Tonel, Šitum i Beqiraj...

VIDEO

Sad se u miru možemo pripremati za utakmicu sa Šveđanima. Nisam još htio opterećivati igrače s njima tek sad ću im početi pričati i analizirati protivnika, rekao je Kruno Jurčić nakon utakmice u kojoj su se njegovi igrači poigravali Karlovcem i "utrpali" gostima "petardu".

"Modri" su krenuli furiozno. Sammir i Kovačić izvodili su majstorije na centru, a Ivan Krstanović u 12. minuti prekinuo je golgeterski post i zabio za 1-0. Dinamo je ponudio Karlovcu izjednačenje nakon kornera, no spetljali su se gosti. I to je bilo sve od njih.

Nastavili su se "modri" napadi, a sudac Petar Gabrilo iz Splita je bez problema mogao pokazati barem jedan penal za Dinamo. Igranje rukom jednog od gostujućih igrača nije mu bilo dovoljno za penal kao ni prekršaj nad Rukavinom koji je sudac pretvorio u prednost unutar 16 metara, iako tamo prednosti nema.

U drugom dijelu poništen je čisti gol Rukavine, a prije toga Milan Badelj zabio je za 2-0. Kruno je Badelja uveo u drugom dijelu umjesto Sammira. Dinamo je bez problema priveo utakmicu kraju i uz golove Tonela, Šituma i Beqiraja slavio s uvjerljivih 5-0, iako je moglo biti i gore za Karlovčane. Onih 2000 gledatelja na Maksimiru je vidjelo pravu utakmicu.

Imam slatke brige. Znam tko će mi igrati protiv Malmöa, ali to ću zadržati za sebe, rekao je Kruno

- Ne osjećam nervozu ouči Malmöa. Isto mi je kao i protiv Neftčija. Samo nemojte govoriti da je utakmica povijesna - rekao je Kruno.

Golove su zabila petorica, a prvi i zadnji napadači Krstanović i Beqiraj.

- Imam slatke brige. Znam već koja će mi dvojica početi u Ligi prvaka, ali ne želim to još otkriti. Neka osjećaju konkurenciju - kaže Jurčić.

"Modri" su položili ispit uoči Malmöa i vjerojatno najvažnije utakmice sezone. Lepršavom igrom slomili su goste iz Karlovca koji su imali pojačanje u stručnom stožeru. Na Maksimir se u svojstvu sportskog direktora Karlovca vratio Velimir Zajec. No nije im pomoglo... "Petarda" je pukla u Maksimiru, a da nije bilo lošeg splitskog suca, stative i nekoliko nepreciznih reakcija Dinamovih igrača, "modri" su mogli napuniti mrežu Karlovca do vrha.

Dinamovu dominaciju pratio i trener Malmöa

Na utakmici je bio i Rikard Norling, trener Malmöa.

- Dinamo je vrlo dobar tehnički, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Moramo dati sve od sebe da bismo imali šanse - rekao je.

Minuta šutnje za preminulog dinamovca

Uoči početka utakmice na Maksimiru je održana minuta šutnje u čast 24-godišnjeg Danijela Žlendera, velikog navijača Dinama koji je smrtno stradao na željezničkoj postaji u Maksimiru neposredno nakon utakmice Dinama i Helsinkija.

HNL, 4. kolo

Dinamo - Karlovac 5-0 (Krstanović 12, Badelj 51, Tonel 77, Šitum 83, Beqiraj 86)

Inter - Šibenik 2-0 (Budimir 23, Oršić 56)

Zagreb - Lučko 1-0 (Dedić 48)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"