Obavijesti

Sport

Komentari 22

Zakrpani Šimunić: Svaki dan sam na terapijama po dva sata

Zakrpani Šimunić: Svaki dan sam na terapijama po dva sata
4

Sad Ibrahimovića ne može zaustaviti nijedan pojedinac na svijetu. Fantastičan je, genijalan. Bit će mi velika čast opet igrati protiv njega, rekao je Josip Šimunić

VIDEO

Nismo zadovoljni Josipom Šimunićem. Od njega smo ipak očekivali puno više, da će nam pomoći u europskim utakmicama te u HNL-u, okrznuo je sportski direktor Zoran Mamić Šimunića na kraju prošle sezone.

Joe je tada imao dosta problema s ozljedama, ali to je prošlost. Ove sezone jedan je od najpostojanijih, najboljih igrača Dinama.

- Bitno je da sam zdrav. Hvala liječnicima i fizioterapeutima. Oni su najzaslužniji za to što uopće igram - rekao je Josip nakon pobjede u Zaprešiću i pojasnio:

- Svaki dan sam na terapijama po dva sata. Bez toga ne bih mogao igrati. Idem na terapije zbog prevencije. Najviše radi mišića. Radim to da mi se ne ponove problemi koje sam imao u prošlosti.

Dobri stari Joe ponovno uživa u nogometu. Vratio se u prvi sastav reprezentacije, neki kažu da sad, s 34 godine na leđima, igra barem jednako dobro i sigurno kao prije, recimo, četiri-pet sezona.

- I Ante Čačić me vratio u život. Vjerovao je u mene, osjećao je da mogu dosta pomoći - kaže Joe.

U srijedu Dinamo u Ligi prvaka dočekuje PSG. Na Maksimir ponovno stiže moćni Zlatan Ibrahimović. Kad je u veljači Ibra sa Švedskom gostovao U Zagrebu, s terena su ga ispratili uz ovacije. Radio je hrvatskoj obrani što je htio. U pobjedi 3-1 zabijao je i asistirao.

- Tad mu doista nismo mogli ništa, ali sjećam se dobro utakmica u kojima smo ga zaustavili. Primjerice, dvije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine. Oba smo puta dobili 1-0, nije se baš naigrao. I ja sam se tada dobro nosio s njim - prisjetio se Joe.

Kako ga sad zaustaviti? Imate li neku formulu za to?

- Jedino ako ga budemo kolektivno čuvali. Sad njega ne može zaustaviti nijedan pojedinac na svijetu. Fantastičan je, genijalan. Bit će mi čast opet igrati protiv njega - rekao je Šimunić, koji se nada kako Dinamo neće griješiti kao u Kijevu.

- Sad nećemo tako lako pasti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju