Obavijesti

Sport

Komentari 6

Žan Tabak: Blago onom koji uči od Birda i Bože Maljkovića

Žan Tabak: Blago onom koji uči od Birda i Bože Maljkovića
1

Žan Tabak prije mjesec i pol zamijenio je Duška Ivanovića na klupi Caje Laboral te je preporodio. U razgovoru za 24sata hrvatski trener otkrio je tajnu uspjeha na klupi

VIDEO

24sata: Smeta li vam što su neki sumnjali u vas, mislili da ne možete voditi momčad poput Caje Laboral?

Mislili su da nemam iskustva za rad na ovoj razini, za momčad iz Eurolige. No ne znaju da sam šest godina učio i ulagao u sebe. Bio sam skaut, pomoćni trener, pa prvi trener u Gironi, osvojio sam Superkup u Poljskoj...

24sata: Kažu da ste vrlo strog trener?

Kod mene su rad, red i disciplina zakon. To sam naučio u mojoj Jugoplastici, toga se držim i danas. No već sam više od 20 godina izvan Splita, tako da sam učio i od drugih. Red se mora znati. Strog sam, ali nisam tiranin. Ne libim se nakon treninga sjesti s igračem, razgovarati, vidjeti što ga muči.

24sata: Preporodili ste momčad koja je bila gotovo izgubljena. Imate 16 pobjeda u nizu. Koja je tajna uspjeha?

Kad sam preuzeo Caju Laboral, nije bilo vremena za velike promjene. Digao sam im samopouzdanje, fizički sam digao one koji su pauzirali zbog ozljeda, a sad već radimo na obrani i taktici.

24sata: Tko je po vama prvi favorit Eurolige ove sezone?

Izdvaja se Real, tu je negdje i CSKA, a kandidati za Final Four su i Olympiakos, Žalgiris, Barcelona, Khimki... Tu smo negdje i mi. Ali idemo polako, utakmicu po utakmicu.

24sata: Kako biste opisali svoju bogatu i uspješnu igračku karijeru?

Zadovoljan sam. Tri puta sam osvojio Euroligu s Jugoplastikom i NBA prvenstvo s Houstonom. Igrao sam s Tonijem Kukočem, Dinom Rađom, Hakemom Olajuwonom, Drexlerom, Millerom... Trenirali su me Božo Maljković, Rudy Tomljanovic, Rick Pitino, Larry Bird... Naučio sam od svakoga ponešto, počevši od prvog trenera Igora Karkovića pa nadalje. Svaki dan učim nešto novo jer ne postoji igrač ili trener koji sve zna. Kad pomisliš da znaš sve, onda si gotov.

24sata: Menadžer vam je Zoran Savić, bivši suigrač iz Jugoplastike. Kako ste zadovoljni suradnjom?

Znamo se više od 20 godina. Na početku karijere otvorio mi je nekoliko poslova. Mlad je i ambiciozan. Zadovoljan sam njime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome