Obavijesti

Sport

Komentari 15

Zarazio se u bolnici bakterijom, uništila ga je u samo dva dana

Zarazio se u bolnici bakterijom, uništila ga je u samo dva dana
1

Ne možete zamisliti tu tugu. Sada smo kod kuće, s mojom majkom, ali moj otac je ostavio prazninu koja ne može ni da se opiše, rekao je sin Radomira Antića, Dušan Antić...

VIDEO

Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je prije desetak dana u 71. godini života, a njegov sin Dušan je otvorio dušu za španjolski Cadena Ser.

Antić se godinama borio s kamenom u žuči, zbog toga je i bio u bolnici, ali preminuo je od bakterije koju je dobio dok je ležao na intenzivnoj njezi. 

- Izrazi saučešća su bili nevjerojatni, stizali su sa svih strana i to ne samo od strane navijača, već i od drugih ljudi. Ne mogu se dovoljno zahvaliti za sve one riječi o mome tati. Moj otac je, znate, bio bolestan, ali nije djelovalo ozbiljno. Popravljalo mu se stanje, ali onda je dobio neku bakteriju koja postoji samo u bolnicama i nestao je za dva dana.

Zvali su ga mnogi, od dužnosnika Atletico Madrida gdje je njegov otac osvojio Kup i prvenstvo, pa do predsjednika Reala Fiorentina Pereza gdje je Radomir bio trener godinu dana. 

- Nisam baš očekivao da će me zvati i Fiorentino Perez. Obećao mi da će otac dobiti počast na stadionu 'Santiago Bernabeu' zbog onoga što je u Realu napravio. Pritom je gospodin Perez i pokazao veliko poštovanje prema cijeloj našoj obitelji. Zvao je i Emilio Butragueño (legendarni golgeter Reala), kao i ljudi koji su bili bliski s mojim ocem. Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin je poslao telegram. Mnogi igrači su nas kontaktirali, baš mnogi, ali ne bi bilo lijepo da navedem samo neke - rekao je Dušan.

Antić je kao nogometaš igrao za Partizan, Fenerbahče, Slobodu iz Užica, Real Zaragozu i Luton Town, ali ostat će zapamćen po nevjerojatnoj trenerskoj karijeri. 

Jedini je u povijesti koji je bio trener Real Madridu, Barceloni i Atletico Madridu, a najljepše dane karijere živio je u Rojiblancosima s kojima je osvojio Ligu i Kup 1996. godine, što je jedno od najljepših razdoblja klupske povijesti. Bio je čak u tri navrata, od 1995. godine do 2000.

U Barci i Realu zadržao se jedva godinu dana, a vodio je i Real Zaragozu, Real Oviedo, Celtu Vigu, Shandong Luneng, Hebei Chinu, a bio je i izbornik srpske nogometne reprezentacije od 2008. do 2010.

Iako je bio bolestan, Dušan kaže da je njegov otac uvijek bio pristupačan prema navijačima.

- Ne možete zamisliti tu tugu. Sada smo kod kuće, s mojom majkom, ali moj otac je ostavio prazninu koja ne može ni da se opiše. Znate, s ocem smo odlazili i na Barcin Nou Camp, i na Realov Bernabeu i on nijedan jedini put nije imao problem s navijačima. A nikada nije ni prestao davati autograme i pozirati za zajedničke fotografije.

AFP/PIXSELL

Opisao je i kako se njegov otac zarazio bakterijom zbog koje je i preminuo...

- Baš mu se popravilo stanje, ali su ga onda stavili na intenzivnu njegu kako bi ga zaštitili od korona virusa. Premjestili su ga, to mu nije pasalo i za dva dana je nestao... Tu bakteriju je dobio u subotu, a napustio nas je u ponedjeljak. Nismo ni mogli da se oprostimo od njega na normalan način.

Njegov otac nije imao pravi ispraćaj zbog situacije oko korona virusa, ali Dušan dodaje kako će organizirati komemoraciju čim stanje oko virusa bude stabilno.

- U ovom trenutku nedostaju mi prave riječi da se zahvalim svima koji su uputili izraze saučešća. Žao mi je što nas je napustio tako brzo i što nismo napravili posljednji ispraćaj kako i dolikuje. Ali, kada se sve ovo završi, organizirat ćemo mi komemoraciju i sahranu koju Radomir Antić zaslužuje - zaključio je on. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao