Obavijesti

Sport

Komentari 99

Zasluženo: Domagoj Duvnjak najbolji srednji vanjski na SP-u

Zasluženo: Domagoj Duvnjak najbolji srednji vanjski na SP-u
5

Svjetska rukometna federacija objavila je najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. I Hrvatska ima svog igrača u najboljoj momčadi. Naravno, to je Duvnjak

VIDEO

Iako smo to i očekivali, sada je došla i službena potvrda. Domagoj Duvnjak je najbolji srednji vanjski na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Svjetska rukometna federacija (IHF) izabrala je najbolju sedmorku na Svjetskom prvenstvu. Svoje mjesto uz Duvnjaka su tu našla dva Španjolca, dva Danca te po jedan Rus i Mađar.

Naravno, s izborom se ni ovaj put neće svi složiti, no tako je na svakom velikom natjecanju. Pogotovo onima koje organizira IHF. Mi se, recimo, ne bismo složili s izborom najkorisnijeg igrača prvenstva. Titulu MVP-a zaslužio je Mikkel Hansen, koji doista nije odigrao na najvišoj razini. 

Pogađate, mi bismo tu titulu dodijelili fantastičnom Domagoju Duvnjaku koji je i statistički najbolji u tom izboru. Kada se zbroje golovi i asistencije, Dule je prvi igrač ovoga prvenstva. Zabio je 41 gol čime je sedmi strijelac prvenstva i jedini među prvih 18 koji ne puca sedmerce. Asistirao je 27 puta što znači da je treći asistent SP-a. A i u obrani svakako ima što reći pa je tako po ukradenim loptama među 10 najboljih. 

Što više treba reći, osim da je kada se sve zbroji Dule daleko najbolji igrač ovog SP-a. A gdje je po istom izračunu Hansen? Mikkel je u tom poretku 21., zabio je 22 gola i asistirao 20 puta. Zanimljivo!

Naš Mirko ‘skida’ svaki drugi šut s devet metara

Otkako sam postao otac puno sam smireniji, bolje se koncentriram i bolje branim, kazao je hrvatski golman Mirko Alilović. I na ovom SP-u Mirko je potvrdio kako je među najboljim svjetskim golmanima. Na kraju je imao 36 posto uspješnih obrana, od 268 šuteva na njegov gol uspio je ‘skinuti’ čak 97! Mirko najbolje brani udarce s devet metara, ‘skine’ svaki drugi!

Čupić najbolji strijelac, Vuković bloker

Ivan Čupić na SP-u u Španjolskoj zabio je točno 50 golova u devet odigranih utakmica i naš je najbolji strijelac. Domagoj Duvnjak, iako je posljednje dvije utakmice igrao bolestan i pod temperaturom, zabio je 41 gol, a slijede ih Marko Kopljar s 31 golom, Damir Bičanić zabio je 30, Zlatko Horvat 23, Ninčević je stao na 13, a Šprem i Stepančić zabili su po 12 golova. No imamo i najboljeg blokera Svjetskog prvenstva. Drago Vuković je blokirao 13 lopti iako nije odigrao posljednje tri utakmice.

Najbolja sedmorka

  • Golman: Niklas Landin (Danska)
  • Lijevo krilo: Timur Dibirov (Rusija)
  • Desno krilo: Hans Lindberg (Danska)
  • Lijevi vanjski: Alberto Entrerrios (Španjolska)
  • Desni vanjski: Laszlo Nagy (Mađarska)
  • Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Hrvatska)
  • Pivot: Julen Aginagalde (Španjolska)
  • MVP: Mikkel Hansen (Danska)
  • Najbolji strijelac: Ander Eggert (Danska)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao