Obavijesti

Sport

Komentari 89

Zašto je Dinamo izgubio u Beču? Vrlo loš pristup, brojna lutanja s igračima, a brine i faza napada!

Zašto je Dinamo izgubio u Beču? Vrlo loš pristup, brojna lutanja s igračima, a brine i faza napada!
4

Neke trenerove odluke doista su nejasne. Amer Gojak cijelu je sezonu prikovan za klupu, ne kreće ni protiv Hrvatskog dragovoljca, a onda bi trebao biti pravi protiv Rapida. A tako ne ide...

VIDEO

Dinamo je još jednom razočarao svoje navijače, pa izgubio još jedan europski dvoboj. U 3. kolu Europske lige bolji (2-1) je bio bečki Rapid, a ostaje dojam kako su Zagrepčani poraženi od slabije momčadi. No, Bečani su prema pruženom na terenu u potpunosti zaslužili ovu pobjedu. Pogledajmo pet razloga zašto je Dinamo "pao" u Beču.

Pokretanje videa...

Navijači DInama u Beču 00:32

1. Previše trenerskih lutanja

Dinamo danas nije standardizirana i uigrana momčad, "modri" prečesto mijenjaju formaciju, igraju s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji. A te taktičke promjene događaju se i tijekom same igre. Damir Krznar je utakmicu u Beču, baš kao protiv Rijeke, otvorio s četiri braniča, kasnije je ta formacija bila podložna promjenama. Pa i po nekoliko puta u poluvremenu.

No, Damir Krznar luta i s igračima. Amer Gojak praktički cijele sezone nalazi se u drugom planu aktualnog trenera, ali kada je panika "onda na silu dobije šansu". Da, nejasno je kako Amer Gojak ne može dobiti 90 minuta protiv Hrvatskog dragovoljca ili Slaven Belupa, a onda stručni stožer Dinama vjeruje da može biti prevaga u Beču. I da budemo jasniji, Gojak je najmanji krivac za poraz u Beču.

Europa League - Group H - SK Rapid Wien v Dinamo Zagreb

2. Potpuno nesigurna obrana

Učestale promjene sustava igre utjecale su i na stabilnost Dinamove obrane. I onda ona u Beču nije izgledala najbolje. Damir Krznar odlučio je zaigrati s Ristovskim i Franjićem na bokovima, a Theophileom i Lauritsenom u centrali. I to nije izgledalo dobro, kasnije su kroz utakmicu priliku dobili još Moharrami i Šutalo. Ali, ta obrambena lutanja brinu.

Dinamo danas ima jako puno stopera, Perić se vraća od ozljede, Dilavera nismo ni vidjeli u ozbiljnim utakmicama. A kao najbolji Dinamov stoper u posljednje se vrijeme nameće Josip Šutalo. Dinamo u defenzivnom dijelu igre gubi igrače u skoku, ne dobiva duele, a svaka dubinska lopta ispred Livakovića je "opća opasnost". Damir Krznar mora "srediti" obranu.

3. Tko je lider kada nema Ademija?

Arijan Ademi zbog ozljede nije mogao igrati u Beču, ali je "igrao" uz klupu. Kapetan Dinama skakao je, bodrio svoje suigrače, vršio pritisak na suce, bio najpoželjniji suigrač. Ali, i karika koja nedostaje Dinamu u odgovornom lancu. Izostanak Arijana Ademija sve češće je (pre)veliki hendikep za "modre", Dinamo mora biti ozbiljniji i bez njega.

No, glavno pitanje je tko u izostanku može biti lider Dinama? To je Dominik Livaković, ali njemu je s klupe vjerojatno najteže utjecati na momčad, pogotovo kada Dinamu ne ide sve po planu. Damir Krznar ima još nekoliko lidera u svlačionici, ali netko mora preuzeti odgovornost, liderski povući momčad i kada drugima ne ide. Donedavno je "taj" bio Kristijan Jakić...

UEFA Europska liga, Rapid Beč - GNK Dinamo

4. Strašno brine faza napada

Odmah da razjasnimo, Dinamo s Brunom Petkovićem i bez njega nije ista momčad. Ponajbolji igrač Dinama svojom lucidnošću daje igri "modrih" nepredvidivost, često i nešto više, ali niti on ne može sam. Uostalom, Bruno Petković je u prvom dijelu gradio lopte, razigravao suigrače, pripremio veliki zicer Oršiću. Ali...

Brine kako je Dinamo izgledao u nastavku utakmice. Vjerovali ili ne, u utakmici "biti ili ne biti", Dinamovi su igrači u nastavku utakmice ostali bez ijednog pokušaja prema vratima Rapida. I to u situaciji kada treba stizati rezultat, ići na sve ili ništa. Kada treba zabiti gol i riješiti se Rapida iz borbe za europsko proljeće.

5. Pristup je ipak najveći problem

Dinamo je jako loše otvorio utakmicu s Rapidom, a ništa bolje nije bilo ni nekoliko dana ranije na Rujevici. Pristup "lako ćemo" više ne prolazi u nogometu, pogotovo u ogledu dvije "koliko-toliko" ravnopravne momčadi. A to nije dovoljno, Dinamo mora i može bolje. Puno bolje. A Beč neka bude još jedna prilika za zaborav.

Ostaje nejasno, zbog čega dinamovci tako ulaze u utakmice, Damir Krznar u pripremi dvoboja nešto mora mijenjati. Pod hitno, ovako više ne ide. Dinamo je taj pobjednički gard i pristup prvaka izgubio poslije reprezentativne stanke, Damir Krznar mora opet pronaći formulu kako "napaliti" ovu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade