Obavijesti

Sport

Komentari 43

'Zašto sam bio na ledu? Nisam saznao. Bio sam ljut, ali Tudoru i Vukasu ništa neću poručivati'

'Zašto sam bio na ledu? Nisam saznao. Bio sam ljut, ali Tudoru i Vukasu ništa neću poručivati'
6

Teško je rudarima i samohranim majkama. Ja sam bio plaćen i kad sam bio na štakama, rekao je Stefan Simić, kojeg je Primorac vratio u momčad, a Jakobušićevo pravilo da igrači sami čiste svlačionicu ne smatra kaznom

VIDEO

Ako se jednom odluči napisati autobiografsku priču o karijeri, Stefan Simić (25) imat će itekako problema objasniti čitateljima kako je tek iz trećeg pokušaja stigao u Hajduk, u klub za koji navija još od djetinjstva, iako je dva puta pakirao stvari i našao stan u Splitu. A još će mu veći problem biti napisati što mu se to događalo u 2020. godini, koju je uglavnom proveo na tribinama, umjesto na terenu.

Nakon što je odigrao zadnju utakmicu u dresu Hajduka prošle godine protiv Istre, promijenio se trener, a nakon zimske stanke i priprema više se nije vraćao u konkurenciju. Ni kod Tudora, a ni kasnije kod Vukasa, ako zanemarimo onaj kup ogled s Graničarom u Županji, koji su odradile rezerve.

Pokretanje videa...

Hajdukovci zapjevali Olivera 00:43
Simićeve muke: Buriću ključan igrač, Tudoru tek osmi izbor
Simićeve muke: Buriću ključan igrač, Tudoru tek osmi izbor

No čim je Boro Primorac sjeo na klupu Hajduka, vratio ga je u sastav i Stefan je odradio dvije odlične utakmice u gostujućim pobjedama protiv Slavena i Lokomotive. Sada je opet na početku, u borbi za mjesto u postavi Hajduka, ali i u borbi za mjesto u sastavu reprezentacije Češke za Euro.

Jeste li saznali zbog čega ste bili na ledu cijelo proljeće?

- Nikad nisam saznao razlog. Nakon što sam zaliječio ozljedu stopala borio sam se na terenu da pokažem što znam. Došao sam u Hajduk dok je još trener bio Siniša Oreščanin, u međuvremenu se dosta toga promijenilo, došli su novi ljudi, dva nova igrača na mojoj poziciji... Nastavio sam se boriti i evo, na koncu sam se izborio.

Kako je ovo iskustvo djelovalo na vas?

- Možda malo glupo zvuči, ali ja sam plaćen da treniram i igram utakmice. Na svakom treningu davao sam maksimum, a na to što nisam igrao utakmice nisam mogao utjecati, to je bila odluka trenera.

Je li ovo najtežih 11 mjeseci u vašoj karijeri?

- Nitko ne želi 11 mjeseci na štakama obilaziti liječnike i odlaziti na terapije i trenirati, a ne igrati utakmice. Ali ne gledam to kao na nešto teško. Teško je onome tko kopa u rudniku i samohranim majkama, ja sam bio plaćen za to što sam bio na štakama. Zato ne bih rekao da mi je bilo teško, ali da ti padne moral, da si nervozan i ljutit, to da. Radio sam i vjerovao da će proći. Svaki trener ima svoje ideje i mišljenje o momčadi, i svatko odgovara za svoje odluke i postupke.

Simić uplatio donaciju Supetru za borbu protiv korona virusa
Simić uplatio donaciju Supetru za borbu protiv korona virusa

Želite li poslati neku poruku Tudoru i Vukasu?

- Ne mislim im ništa poručivati, ne igram nogomet radi njih, nego radi sebe. Ja najprije sebi dokazujem neke stvari na terenu, a ne trenerima.

Jeste li promislili što vam je ovo trebalo i poželjeli dići ruke i otići iz Hajduka?

- Ne, nisam. Iako sam bio u lošoj situaciji, imao sam još tri i pol godine ugovora, nadao sam se i vjerovao da će se nešto promijeniti i bio sam fokusiran da taj trenutak dočekam spreman. U kup utakmici u Županji nisam bio spreman, tek sam tjedan dana trenirao s momčadi.

Zagreb: Lokomotiva i Hajduk odigrali zaostalo 9. kolo HT Prve lige

Kako vam je pristupio trener Primorac?

- Zahvalan sam mu što je bio korektan prema meni, rekao mi je za prvu utakmicu protiv Osijeka da neće ništa mijenjati i da ne računa na mene, ali da ću u reprezentativnoj stanci koja je slijedila dobiti priliku dokazati da mi je mjesto u momčadi.

Znate li da Didi, kako zovete trenera Primorca, u subotu slavi 66. rođendan? Što ćete mu pokloniti?

- Vjerujem da bi ga najviše razveselila pobjeda protiv Rijeke dan kasnije.

Je li vam prednost to što je Rijeka opterećena Europom, putovanjima, utakmicama s Napolijem, Sociedadom...?

- I prije Osijeka se govorilo o tome pa se na njihovoj igri nije nimalo osjetilo igranje u Europi. Bit će oni i spremni i motivirani...

Povratak u momčad i pobjedu u Koprivnici doživjeli ste jako emotivno.

- Želio sam zahvaliti svima, od obitelji, preko djevojke, do liječnika, fizioterapeuta, kondicijskih trenera... Svima koji su bili uz mene.

'Ako će Poljud ubuduće biti dom 'vatrenih', onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu...'
'Ako će Poljud ubuduće biti dom 'vatrenih', onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu...'

Je li otac vaš najveći navijač?

- Je, najveća podrška, ali je on ujedno i najkritičniji.

Kako je on proživio razdoblje u kome niste igrali?

- Jako teško, njemu je bilo teže nego meni. Bio je daleko, ja sam isprva bio ozlijeđen, nakon toga se pojavio i problem s koronom, nisam igrao... Bila je ovo dosta teška godina za njega.

Slažete li se i vi da je ova momčad Hajduka puno bolja od igara i rezultata koje postiže?

- Slažem se, a isto mislimo svi, i igrači, i stožer, i cijeli Split... I to ne samo da mislimo, nego to i znamo. Dosta dugo smo bili prvi i drugi na ljestvici u prošloj sezoni, hvatali smo Dinamo, a to znači da možemo. I sve ovisi o nama, imamo sve uvjete da to i napravimo... Iza nas su dvije pobjede, a protiv neugodne Rijeke spremni smo i za treću. Žao mi je što neće biti gledatelja, koji su naša velika podrška, ali moramo se na to naviknuti.

Jeste li vi i Vušković tandem stopera Hajduka za proljetni dio sezone?

- Mario je jako dobar igrač, mlad, vrijedan, dobro radi... Ima nas jako puno, konkurencija na mjestu stopera je jaka, još nam se vraća i Božo Mikulić. Vidjet ćemo.

Kako ste prihvatili odluku predsjednika da morate sami čistiti svlačionicu?

- Normalno, ne smatram to kaznom.

Nadate li se mjestu u reprezentaciji Češke na Euru?

- Bilo bi lijepo da život ide onako kako zamisliš, ali uvijek ima prepreka. U studenom prošle godine bio sam reprezentativac, ali ja sam ispao iz konkurencije jer nisam igrao u klubu, što je i normalno, a Euro se pomakao. Dosta sam u pauzi radio na sebi i kad uhvatim kontinuitet, a pogotovo ako budu dobri rezultati, mogu se nadati i povratku u reprezentaciju.

Nedavno ste na društvenoj mreži objavili fotografiju s upitnikom, kao da se pitate što se čeka, dajte mi odgovor.... Što ste mislili tim upitnikom?

- Ništa posebno, fotografiju sam objavio u 8 ujutro, tko će još o tekstu misliti, pa sam stavio upitnik, ha, ha, ha...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova