Sport

Komentari 10

Zbog jednog poteza prije smrti Kobe donio obitelji 400 mil. $

Zbog jednog poteza prije smrti Kobe donio obitelji 400 mil. $

Legendarni košarkaš Lakersa Kobe Bryant prije tragične smrti investirao je šest milijuna dolara u tvrtku Bodyarmor koju su vlasnici prodali, a Bryantova obitelj zaradila je višestruki iznos

Prošlo je skoro dvije godine otkako je u kobnoj nesreći život izgubio legendarni NBA košarkaš Kobe Bryant (41) i njegova kći Gianna (13). Tog kobnog 26. siječnja 2020. godine pilot Ara Zobayan odlučio je poletjeti helikopterom unatoč gustoj magli i lošoj vidljivosti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kobe Bryant

Smrt nekadašnjeg košarkaša Lakersa uzdrmala je sportsku javnost, a brojni isprva nisu vjerovali da se to zaista dogodilo. Kobe je iza sebe ostavio suprugu Vannesu (39) i još tri kćeri: Nataliju (18), Capri (2) i Bianku (4). 

Osim što je bio jedan od najboljih sportaša svih vremena, Bryant je nakon umirovljenja bio cijenjen i uspješan izvan sporta. Legendarni košarkaš bio je i odličan poduzetnik, a prije smrti je investirao novac u tvrtku Bodyarmor koja se bavi proizvodnjom osvježavajućih sportskih napitaka.

Upravo je zahvaljujući ovom poslovnom potezu, njegova obitelj nedavno zaradila ogroman novac, čak 400 milijuna dolara ili 345 milijuna eura. Kobe je uložio šest milijuna dolara, a direktorsku poziciju u spomenutoj tvrtki preuzela je njegova supruga Vanessa nakon njegove tragične smrti.

Tvrtka odlično posluje, a vlasnici su je prodali za osam milijardi dolara zbog čega je Bryantova obitelj zaradila spomenuti iznos. 

Najčitaniji članci