Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zbog kuma Erdogana ostao bez novog ugovora od 25 mil. eura?

Zbog kuma Erdogana ostao bez novog ugovora od 25 mil. eura?
1

Mesutu Özilu kola u zadnje dvije godine idu samo nizbrdo. Nakon ispadanja s SP-a u Rusiji pa otkazivanja jednoga bogatog sponzora, sad mu se zahvalio i drugi

VIDEO

Nekad je bio zvijezda Real Madrida, a danas je na marginama u Arsenalu. I tu nisu stali svi problemi za Mesuta Özila (31), bivšega njemačkoga nogometnog reprezentativca.

Zbog ukaljanog imidža njegov osobni sponzor, veliki njemački dobavljač opreme Adidas, neće mu produžiti ugovor po kojemu je za posljednjih sedam godina zaradio oko 25 milijuna eura, piše Bild.

POGLEDAJTE VIDEO: Međimurci zapalili Giroudov dres

Pokretanje videa...

Arsenalovi navijači pale dres Girouda 00:23

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su ispali u skupini u Rusiji, Özil je rekao zbogom reprezentaciji jer se smatrao žrtvenim janjetom.

A kad je nekoliko mjeseci poslije osvanula njegova fotografija s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom, koji mu je bio kum na vjenčanju s Aminom Gulse prošle godine, kritike u javnosti opet su se pojavile.

Nakon što je bio meta uličnog napada, negativne reakcije dobio je i prošle zime jer je kritizirao kako Kinezi tretiraju ujgurske muslimane u regiji Xinjiang. Kinezi su veliki sponzori Premiershipa i ne trebate biti previše mudar da biste shvatili da takve eskapade Englezima nisu najbolje sjele.

Mesut Özil odbio je nedavno i smanjenje plaće za 12,5 posto zbog korona krize iako je uvjerljivo najplaćeniji igrač Arsenala, a i Adidas je morao rezati troškove pa je sponzorskoj suradnji došao kraj.

Nakon Mundijala otkazao mu je i Mercedes pa će morati krpati kraj s krajem s 11 milijuna kuna, koliko sprema u džep svaki mjesec po ugovoru važećem do ljeta iduće godine (17,5 milijuna eura godišnje).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića