Sport

Komentari 17

Zbog lijepih sestara Bajrić i boćanje je postalo veliki hit...

Zbog lijepih sestara Bajrić i boćanje je postalo veliki hit...

Na natjecanjima nam se često upucavaju, nekoliko puta su nam ‘uletavali’ i suci, ali navikle smo, kaže Virginia Bajrić, najbolja hrvatska boćarica i rekorderka

Bile smo na Svjetskom prvenstvu u Casablanci i kad su Marokanci vidjeli naše hrvatske dresove, cijelo vrijeme su dobacivali: ‘Mandžukić! Kramarić!’... Jako im se sviđaju hrvatski dresovi, kaže Virginia Bajrić.

Brzinsko izbijanje, štafetno, krug, par... Ma odaberite bilo koju disciplinu i uvijek ćete dobiti dva imena - Carrolina (18) i Virginia Bajrić (19). Iako tinejdžerice, Riječanke su već potukle hrvatske državne rekorde.

- Sve je počelo slučajno. Predsjednik kluba Marijan Čančarević htio je sastaviti žensku ekipu i nedostajale su mu dvije igračice. Sestra i ja smo se bavile odbojkom, ali smo otišle na trening boćanja. Tako, iz znatiželje. I odmah se zaljubile u taj sport - kaže Carrolina.

Neobična i lijepa imena odabrala je mama Željka.

- Odabrala sam ih po američkim saveznim državama. Kad smo dobili treće dijete, već sam odlučila da će se zvati Lousiana, ali kako je muško, zove se Luis. Ima deset godina i sad će i on u boćanje - rekla je simpatična majka Željka.

Carrolina se upravo sprema na Svjetske igre, koje počinju 21. srpnja u Poljskoj.

- Imala sam maturu i obranu završnog rada pa sam malo manje trenirala. Sad moram nadoknaditi. Moram zagristi kako treba - kaže Virginia.

Ako mislite da su boće jeftine, varate se. Četiri boće, koje koriste sestre Bajrić, stoje 350 eura. Kao i u svakom sportu, i u boćanju postoje “fensi” boće.

- Nove boće su sa zelenim i ružičastim točkicama. Ima i s crnim.

Kao lijepe i atraktivne sportašice, Carrolina i Virginia privlače pažnju na svakom natjecanju, gdje god se pojave, od Italije, Slovenije, Francuske, Maroka, Srbije...

- Prvo nam priđu, da se upoznamo, a potom na Facebooku počinjemo dobivati poruke. Nisu to neke originalne poruke niti su pretjerano maštoviti. Uglavnom, uvijek isto. Primjerice: ‘Možemo li se vidjeti nakon natjecanja’, ‘Hoćemo popiti piće’ - otkriva Virginia.

No nisu samo igrači “zagrizli”, lijepim sestrama znaju podleći i - suci!

- Bilo je i toga, znaju nam progledati kroz prste za koji žuti karton i tako...

Sestre su velike zaljubljenice i u nogomet, a navijaju za aktualnog prvaka - Rijeku.

- Nažalost, nisam bila na fešti u gradu, ne mogu si to oprostiti. Dečko nije htio do grada pa sam ostala doma. Tu sam se ozbiljno naljutila na njega.

Naravno, jer ne slavi se naslov svaki dan...

- Osvojit će ga Rijeka i sljedeće sezone.

Sestre Bajrić nastupaju u hrvatskim dresovima posebno dizajniranim za boćanje. Napravio ih je Hrvatski olimpijski odbor.

- Nema natjecanja na koje dođemo, a da nas ne žicaju dresove. U boćanju vam je kao u nogometu, često protivnice i protivnici razmjenjuju dresove. U Maroku su nas svi tražili. Ali tamo sam se najviše i preplašila. Navečer nema žena, sve poslove obave prijepodne, pa kad bih izašla na kavu, viđala sam samo muškarce. Bilo mi je jako čudno jer su cijelo vrijeme gledali u mene, kao da sam s drugog planeta. Ali kad bi shvatili da nisam odavde i da sam iz Hrvatske, odmah bi nabacili smiješak - zaključila je Virginia, djevojka koja je u hrvatskom boćanju ono što je u nogometu - Messi.

Najčitaniji članci