Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Zbog naše žalbe prestalo je nasilno preoblikovanje Dinama'

'Zbog naše žalbe prestalo je nasilno preoblikovanje Dinama'
1

Drago nam je povjerenstvo odbilo zahtjev Dinama za preoblikovanjem kluba jer od samog početka smo govorili da ono nije usklađeno sa zakonom, rekao je predsjednik udruge "Dinamo - to smo mi" Čošić

VIDEO

Predstavnici udruge “Dinamo to smo mi” pozdravili su na današnjoj press konferenciji odluku Povjerenstva za profesionalne sportske klubove Središnjeg državnog ureda za šport koji je u petak odlučio uskratiti suglasnost na Elaborat o preoblikovanju GNK Dinama.

Osnovna primjedba za uskraćivanje suglasnosti je izostanak osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) u popisa članova čime je spomenuto Povjerenstvo utvrdilo da popis članova Dinama nije usklađen s odredbama članka 12. stavka 4. Zakona o udrugama, a koji je sastavni dio Elaborata.

- Drago nam je povjerenstvo odbilo zahtjev Dinama za preoblikovanjem kluba jer od samog početka smo govorili da ono nije usklađeno sa zakonom i da se članove kluba o tome nije ništa pitalo. Drago nam je da će se to zaustaviti temeljem naše žalbe koja je urodila plodom jer vjerujemo da bi Dinamo, da mi nismo slali prigovore, i upozoravali na ovu neozbiljnost i aljkavost oko nasilnog preoblikovanja, danas bio u rukama nekog stranog investitora. Kada smo ljudima rekli da je i taj OIB problem iz kluba su nam slali omalovažavajuće poruke kako, ako je to jedini problem, onda nema problema, a to je samo dokaz da oni u klubu ne razumiju kako statut Dinama nije usklađen sa Zakonom i kako to neka institucija mora im očito presuditi da oni to shvate - kazao je Juraj Čošić, predsjednik udruge “Dinamo to smo mi”.

Čošić se dotaknuo i sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba u srijedu na kojoj će gradski zastupnici glasati o protivljenju preoblikovanja Dinama, te je pozvao sve zastupnike da glasaju za tu odluku.

- Ako zaista žele zaustaviti nasilno preoblikovanje Dinama i legalizaciju pljačke da povuku iskaz Skupštine o korištenju stadiona za potrebe elaborata. Na taj način oni mogu u potpunosti prekinuti ovaj proces privatizacije - kazao je Juraj Čošić.

Ponovio je kako je idući korak udruge zahtjev za nadoknadu štete klubu zbog sudskih procesa u Osijeku.

Na kraju je pozvao sve Dinamovce da u utorak u 20 sati dođu na odlučujuću utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske između Futsal Dinama i Makarske te se tom prilikom u pravoj nogometnoj atmosferi učlane u GNK Dinamo i udrugu “Dinamo to smo mi”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...