Sport

Komentari 10

Zbrka u Serie A: Žele odgoditi još jedno kolo, a nema termina

Zbrka u Serie A: Žele odgoditi još jedno kolo, a nema termina

Na sjeveru Italije žarište je korona virusa u toj zemlji pa je tamošnja vlada odlučila kako će se zbog sigurnosti gledatelja nadolazeće kolo igrati pred praznim tribinama ili se uopće neće igrati

Nova odredba talijanske vlade suspendirala je sva sportska događanja do osmog ožujka u regijama zahvaćenim korona virusom. To bi značilo da sve utakmice u Lombardiji, Venetu i Emilia-Romagni igrati 'iza zatvorenih vrata' ili se uopće neće igrati zbog sigurnosti publike, ali i igrača.

A man wearing a face mask stands outside the San Siro stadium after the Inter Milan v Sampdoria Serie A match was cancelled due to an outbreak of the coronavirus in Lombardy and Veneto, in Milan

Tako bi se primjerice utakmice Atalante i Lazia, Bologne i Juventusa, Intera i Sassuola mogle igrati bez publike ili se odgoditi za neki drugi datum, a talijanski prvoligaš i pobunili su se zbog mogućeg igranja pred praznim tribinama. Njihova je želja da se utakmice radije odgode za 13. svibnja nego da na tribinama ne bude gledatelja.

POGLEDAJTE VIDEO

Više ne žele prihvaćati igranje bez navijača kao što je to trebalo biti na utakmici između Sampdorije i Verone koja je na kraju odgođena za spomenuti datum. Problem im stvara i nadolazeće Europsko prvenstvo zbog kojeg nema dostupnih slobodnih datuma do ljeta, a i njihovi najbolji klubovi ušli su u završnice europskih natjecanja. Tu je i talijanski Kup koji bi se trebao igrati sljedećeg tjedna pa dostupnih datuma skoro pa i nema.

A man wearing a face mask is seen outside the Allianz Stadium in Turin

Stvari su daleko od gotovog, a situacija s korona virusom u Italiji stvara velike probleme na svim područjima.

Najčitaniji članci