Obavijesti

Sport

Komentari 205

Zdravko: Nemoguće je da moj brat Zoran postane izbornik...

Zdravko: Nemoguće je da moj brat Zoran postane izbornik...
1

NEGATIVNA ATMOSFERA To je naš jedini problem, to diktira našu igru. Tako je već osam godina. Izbornici i igrači su uvijek dobri, rekao nam je Zdravko Mamić i osvrnuo se na protekli tjedan

VIDEO

Zlatku Daliću treba skinuti kapu jer je podmetnuo leđa u ovoj teškoj situaciji, ali ni on nije Copperfield. Ja o tome ne odlučujem, ali očito je da će izbornik dobiti priliku nastaviti svoj posao dalje, rekao nam je Zdravko Mamić.

U ponedjeljak je, nekoliko sati prije utakmice Ukrajina - Hrvatska, na Facebooku objavio vrlo dug tekst.

- Morao sam to učiniti zbog dezinformacija i laži, to je bio razlog, 95 posto laži. Nisam ja imenovao Dalića - kaže Mamić.

Povedemo i eto prekida

Među ostalim, napisao je i kako idući predsjednik HNS-a treba otići u London i nagovoriti Slavena Bilića da ponovno sjedne na klupe naše reprezentacije.

- On i Branko Ivanković od naših trenera u svijetu imaju najveće kompetencije da u budućnosti vode reprezentaciju. To ne znači da tvrdim kako Dalić nema kompetenciju - dodao je Mamić i osvrnuo se na zadnje utakmice Hrvatske.

- Mišljenja sam da naša reprezentacija uvijek igra dobro. Imali smo peh protiv Islanda, u Turskoj smo slučajno izgubili. Pa i protiv Finske je to dobro izgledalo, dominirali smo prvih 60 minuta, onda smo bili pod psihološkim pritiskom - rekao je Mamić i nastavio:

- Kod nas igru diktiru negativna atmosfera oko reprezentacije, tako je već osam godina. To je naš jedini problem. Mi nikad nemamo problem u izborniku ili u igračima. Pa evo i sad u Kijevu su pojedinci baklje bacali kad smo mi vodili. Kad Hrvatska igra dobro, oni se trude prekinuti utakmicu. Tako je bilo i u Milanu, lani na Euru, sad u Kijevu. Problem našeg nogometa je to, ljudi koji prave sačekuše izbornicima i ljudima iz saveza.

Srijedu navečer proveo je gledajući “Otvoreno” na Hrvatskoj televeziji.

- Zašto sad tema o nogometu? Da se zamagle prave problemi oko Akrogora. Ta je emisija o našem nogometu bila na razini 14. stoljeća - kaže Mamić.

To je pitanje za policiju

- To je uvijek isto, ponavljanje onih istih mantri, a ja već dvije godine nemam nikakvu funkciju u HNS-u. U Dinamu sam samo savjetnik, a uvijek se priča kako ja sve određujem. Odlučio sam tome stati na kraj - istaknuo je bivši potpresjednik HNS-a.

Zanimalo nas je vidi li Zdravko Mamić na klupi reprezentacije jednog dana i svojeg brata Zorana, koji nakon odlaska iz Dinama radi u Aziji, sad vodi bivši klub izbornika Dalića Al Ain.

- Zoran izbornik? To neću niti previše komentirati. Jasno da je u ovakvoj situaciji to nemoguća misija - kratak je bio Zdravko.

Za kraj smo ga pitali i ima li kakvih novih spoznaja o tome tko je planirao i izveo atentat na njega u Tomislavgradu, kad je ranjen.

- To nije pitanje za mene nego za policiju, ali zastrašujuće je da skoro dva mjeseca nakon napada ona ne izlazi ni s kakvim saznanjima. Tako je i s premlaćivanjem i napadom na našeg trenera Cvitanovića - završio je Mamić.

Nakon pobjede u Kijevu Zdravko je optimist. Vjeruje kako će Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama izboriti Rusiju. I da će Dalić voditi reprezentaciju na Mundijalu iduće godine.

  • UVIJEK SMO DOBRI Mamić tvrdi kako je Hrvatska igrala dobro i kad je gubila u Islandu i u Turskoj
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom