Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
205 komentara

Zdravko: Nemoguće je da moj brat Zoran postane izbornik...

NEGATIVNA ATMOSFERA To je naš jedini problem, to diktira našu igru. Tako je već osam godina. Izbornici i igrači su uvijek dobri, rekao nam je Zdravko Mamić i osvrnuo se na protekli tjedan

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zlatku Daliću treba skinuti kapu jer je podmetnuo leđa u ovoj teškoj situaciji, ali ni on nije Copperfield. Ja o tome ne odlučujem, ali očito je da će izbornik dobiti priliku nastaviti svoj posao dalje, rekao nam je Zdravko Mamić.

U ponedjeljak je, nekoliko sati prije utakmice Ukrajina - Hrvatska, na Facebooku objavio vrlo dug tekst.

- Morao sam to učiniti zbog dezinformacija i laži, to je bio razlog, 95 posto laži. Nisam ja imenovao Dalića - kaže Mamić.

Povedemo i eto prekida

Među ostalim, napisao je i kako idući predsjednik HNS-a treba otići u London i nagovoriti Slavena Bilića da ponovno sjedne na klupe naše reprezentacije.

- On i Branko Ivanković od naših trenera u svijetu imaju najveće kompetencije da u budućnosti vode reprezentaciju. To ne znači da tvrdim kako Dalić nema kompetenciju - dodao je Mamić i osvrnuo se na zadnje utakmice Hrvatske.

- Mišljenja sam da naša reprezentacija uvijek igra dobro. Imali smo peh protiv Islanda, u Turskoj smo slučajno izgubili. Pa i protiv Finske je to dobro izgledalo, dominirali smo prvih 60 minuta, onda smo bili pod psihološkim pritiskom - rekao je Mamić i nastavio:

- Kod nas igru diktiru negativna atmosfera oko reprezentacije, tako je već osam godina. To je naš jedini problem. Mi nikad nemamo problem u izborniku ili u igračima. Pa evo i sad u Kijevu su pojedinci baklje bacali kad smo mi vodili. Kad Hrvatska igra dobro, oni se trude prekinuti utakmicu. Tako je bilo i u Milanu, lani na Euru, sad u Kijevu. Problem našeg nogometa je to, ljudi koji prave sačekuše izbornicima i ljudima iz saveza.

Srijedu navečer proveo je gledajući “Otvoreno” na Hrvatskoj televeziji.

- Zašto sad tema o nogometu? Da se zamagle prave problemi oko Akrogora. Ta je emisija o našem nogometu bila na razini 14. stoljeća - kaže Mamić.

To je pitanje za policiju

- To je uvijek isto, ponavljanje onih istih mantri, a ja već dvije godine nemam nikakvu funkciju u HNS-u. U Dinamu sam samo savjetnik, a uvijek se priča kako ja sve određujem. Odlučio sam tome stati na kraj - istaknuo je bivši potpresjednik HNS-a.

Zanimalo nas je vidi li Zdravko Mamić na klupi reprezentacije jednog dana i svojeg brata Zorana, koji nakon odlaska iz Dinama radi u Aziji, sad vodi bivši klub izbornika Dalića Al Ain.

- Zoran izbornik? To neću niti previše komentirati. Jasno da je u ovakvoj situaciji to nemoguća misija - kratak je bio Zdravko.

Za kraj smo ga pitali i ima li kakvih novih spoznaja o tome tko je planirao i izveo atentat na njega u Tomislavgradu, kad je ranjen.

- To nije pitanje za mene nego za policiju, ali zastrašujuće je da skoro dva mjeseca nakon napada ona ne izlazi ni s kakvim saznanjima. Tako je i s premlaćivanjem i napadom na našeg trenera Cvitanovića - završio je Mamić.

Nakon pobjede u Kijevu Zdravko je optimist. Vjeruje kako će Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama izboriti Rusiju. I da će Dalić voditi reprezentaciju na Mundijalu iduće godine.

  • UVIJEK SMO DOBRI Mamić tvrdi kako je Hrvatska igrala dobro i kad je gubila u Islandu i u Turskoj
Naši partneri pišu
Message