Obavijesti

Sport

Komentari 27

Zekić je debitirao pobjednički, Rijeka uzela 3 boda na Drosini

Zekić je debitirao pobjednički, Rijeka uzela 3 boda na Drosini
2

Antonio Perošević s bijele je točke dvama golovima Osijeku donio prvu domaću pobjedu ove sezone u trenerskom debiju Zorana Zekića protiv Intera. Završilo je 3-1

VIDEO

Više od dva mjeseca Osijek se nije osladio pobjedom u MAXtv Prvoj ligi. Takav je niz doveo do otkaza Draženu Beseku kojega je zamijenio Zoran Zekić i u svojoj prvoj prvoligaškoj utakmici u karijeri na poziciji trenera odveo "bijelo-plave" do slavlja.

Zaprešićki Inter izgubio je u Gradskom vrtu 3-1 iako je u drugom poluvremenu u nekoliko navrata mogao sve okrenuti u svoju korist. Osijek je u četvrtoj utakmici na domaćem trenu prvi put uzeo sva tri boda.

Osječani su jedini gol vrijedan tri boda postigli u 27. minuti iz penala. Miletić je u šesnaestercu Zaprešićana srušio Mandića, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Antonio Perošević.

Početkom nastavka Ottochian je izbio sam pred domaćeg golmana Mikulića koji je hrabrim ulaskom pod noge gostujućeg napadača spasio svoj gol, baš kao i nakon udaraca Čabraje, Mlinara, Miletića i Glavine. Uz toliko promašaja, "div iz predgrađa" nije se mogao nadati pozitivnom rezultatu u Slavoniji.

Domaćini su se strpljivo branili i čekali priliku za kontru kakvu je kapitalizirao Perošević tri minute prije kraja. Ponovno je Miletić skrivio penal, a osječki napadač još jednom bio precizan s bijele točke. To mu je treći gol u prvoligaškoj sezoni. Demoralizirani gosti u finišu su primili i treći gol, strijelac je u nadoknadi bio Goran Roce.

U četvrtoj minuti nadoknade Ivan Čeliković na drugoj je strani zabio iz trećeg penala na utakmici kojega je dosudio Bruno Marić.

Ovom je pobjedom Osijek malo popravio bodovnu situaciju, no s osvojenih osam i dalje je na pretposljednjem mjestu na ljestvici, dok je Inter sad samo dva boda ispred. U sljedećem kolu Osijek je ponovno domaćin, dolazi mu fenjeraš Zagreb, a Intera očekuje još jedno gostovanje, ovaj put u Rijeci.

Rijeci tri boda u regionalnom derbiju

U drugoj utakmici dana Rijeka je u regionalnom derbiju svladala Istru 1961 u Puli 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je Roman Bezjak već u devetoj minuti na dodavanje Marina Tomasova.

Duško Marušić/PIXSELL

Bijeli su bili aktivnija momčad veći dio utakmice. Tomasov je nedugo nakon gola pucao malo preko gola, a u 71. minuti Radošević je namučio Vanju Ivešu iz slobodnjaka iz velike dajine.

Rijeka je ovom pobjedom vratila drugu poziciju s dva boda zaostatka za Dinamom i jednim ispred Hajduka, a Istra je na sedmom mjestu. U sljedećem kolu Rijeka dočekuje Inter, a Istra ide u goste Slaven Belupu.

MAXtv Prva liga, 9. kolo:

  • Osijek - Inter 3-1 (Perošević 27' (pen.), 87' (pen.), Roce 90+1' / Čeliković 90+4')
  • Istra 1961 - Rijeka 0-1 (Bezjak 9')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao