Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Želimo Lavilleniea dovesti na zagrebački miting ove godine'

'Želimo Lavilleniea dovesti na zagrebački miting ove godine'
7

Sjajna je stvar za atletiku što je srušio rekord. Želim ga na mitingu, idemo po njega. Cijena će mu sad skočiti, neće biti lako, kaže Ivana Brkljačić, direktorica Hanžeka

VIDEO

Baš mi je drago zbog njega. Renaud Lavillenie je sjajan lik. Svi ga obožavamo u svlačionici. Jako je simpatičan, komentirala je Ana Šimić, hrvatska atletičarka, rušenje svjetskog rekorda u skoku s motkom.

Prije dva dana u Donjecku, na istome mitingu na kojem se 1993. legendarni Sergej Bubka “vinuo među oblake”, Francuz je stekao status božanstva. U prvom pokušaju, pred očima samog Bubke, osnivača tog mitinga, Renaud Lavillenie preskočio je 6,16 metara i tako oborio rekord star čak 21 godinu.

- Iskreno, nisam mislila da će tako brzo srušiti taj rekord, već na startu ove sezone - rekla je Šimić, koja je tog dana u Göteborgu osvojila drugo mjesto u skoku u vis i nastavila:

- Šokirala sam se kad sam vidjela da je pokušao skakati na 6,21. Bez veze je riskirao ozljedu tri tjedna uoči Svjetskog dvoranskog prvenstva.

Joško Vlašić, atletski trener i otac višestruke svjetske prvakinje u skoku u vis, ne poznaje Renauda osobno, ali itekako cijeni njegov rad.

- Nije snažan, robusan, kao recimo Sergej Bubka. On je pripadnik tradicionalne francuske škole, dakle lagan je i ima specifičnu snagu - komentirao je Joško senzaciju iz Donjecka.

Ivana Brkljačić: Neće biti lako, ali idemo po njega

Oduševljena je i Ivana Brkljačić, bivša dvostruka svjetska prvakinja u bacanju kladiva, a danas direktorica cijenjenog atletskog mitinga uz Savu.

- To je fenomenalna stvar za atletiku. Ovaj rezultat još je jednom bacio svjetlo na Bubku, na to koliko je taj čovjek zapravo bio velik, kakve je sve stvari napravio u svojoj karijeri - rekla je Brkljačić.

Direktorica Hanžekovićeva memorijala pokušat će obogatiti ovogodišnje izdanje u rujnu.

- Idemo po njega. Želimo ga u Zagrebu. Potrudit ćemo se da ga imamo na Savi. Istina je da mu je sad cijena izrazito skočila, da ga neće biti lako dovesti, ali probat ćemo - zaključila je Brkljačić.

Taj 27-godišnjak osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, u svojoj kolekciji ima i zlato sa Svjetskog prvenstva te dva europska naslova. I jedino što je nedostajalo bio je upravo ovaj rekord.

- Iskreno, iznenađen sam. Nisam mislio da ću tako brzo srušiti Bubku - rekao je atletičar iz Saint Hilairea.

Preskočivši otprilike solidnu žirafu, ušao je u povijest, očito je da se u Donjecku neka posebna voda pije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući